Hírek

Szombathely adott otthont a Labdarúgás Diákolimpia országos döntőjének

2019. május 15., 13:08

A megmérettetésen két vasi csapat is szerepelhetett. A csoportmérkőzéseket és a helyosztókat is a Király Sportlétesítményben játszották le.

Szombathely adott otthont a Labdarúgás Diákolimpia országos döntőjének

A döntő nyitórendezvényét a Haladás Sportkomplexumban bonyolították le. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a fair-play szellemiségére hívta fel a versenyen részt vevők figyelmét. Sipos Győző, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-Dunántúli Regionális irodavezetője elmondta, hogy a 258 csapat vetélkedéséből 20 jutott el az országos döntőig.

Szombaton és vasárnap a Király Sportlétesítmény új épülete mögötti nagyméretű műfüves pályán összesen 64 mérkőzést játszottak le a csapatok.

Pálóczi László - elnök, Vas Megyei Diáksport Egyesület
"Bajnokcsapatok jöttek ide, ezt mutatja is a mérkőzések színvonala, ráadásul nekünk most volt, szervezőknek, pontosabban Vas megyének egy olyan szerencséje, hogy Nógrád megyében nem volt nevező csapat, így a szervező megye 2. helyezettje is - a Bolyai - szerepelhetett az országos döntőn."

A bolyaisok már az első napon komoly veszteségeket szenvedtek el, többen is lesérültek.

Móricz Attila - testnevelő tanár, Bolyai-iskola
"13. helyért fogunk játszani. Magával a játékkal úgy gondolom, hogy elégedett lehetek, a helyzetkihasználás az, ami sajnos meglátszik a szereplésünkön. Az első mérkőzéseken jól játszottunk, helyzeteinket nem rúgtuk be, ennek köszönhető, hogy itt vagyunk és következő mérkőzéseken pedig a cserélési lehetőségeket vesztettük el a sérülttel."

A megye másik csapatát a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium adta.

Galavics Máté - tanuló, Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium
"Nem sikerült a legjobb 8 csapat közé bejutnunk, pedig most az eredményeket látva a legjobb 4-ben ott lett volna a helyünk mindenképpen, dehát sajnos ez nem sikerült, viszont a csapattal mindenki teljesen elégedett lehet, mert hihetetlenül jól játszottunk. Szerintem, ha jövőre megpróbáljuk mindenképpen még jobb eredményt érhetünk el."

A celliek végül a 10., míg a szombathelyiek a 14. helyen zártak. A Labdarúgás Diákolimpia országos döntőjét az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium csapata nyerte.