MNB - 2
MNB

Hírek

Szombathely fejlesztése érdekében megállapodást írt alá Nemény András és Hende Csaba

2020. február 11., 13:15

A két politikus az önkormányzati választások óta nem egyeztetett egymással, ez a találkozó is hosszas huza-vona után jött létre. A dokumentumban négy fontos területre vonatkozóan fejezték ki együttműködési szándékukat.

Szombathely fejlesztése érdekében megállapodást írt alá Nemény András és Hende Csaba

A Szombathely-Kőszeg, a Szombathely-Körmend, valamint a megyeszékhelyt elkerülő gyorsforgalmi utak megvalósítása; a város érdekeinek megfelelő feltételek kialakítása a hulladékgazdálkodás területén; a közösségi közlekedés fejlesztése korszerű, elektromos buszokkal; és a város iparterületének fejlesztése - ez az a négy fő fejlesztési cél, amelynek megvalósításában Hende Csaba és Nemény András együttműködési szándékát fejezte ki.

A telefonnál: Nemény András - polgármester
"A négy ponton kívül is nagyon sok mindenről beszéltünk, és egyetértettünk, de ez az, ami kiinduló alapként konkrétan megnevezhető volt. A Modern Városok programban a kormány tud változtatni, mi viszont meg tudjuk mondani, mit szeretnénk változtatni, és ezt úgy érdemes megtenni, ha polgármester és képviselő együtt kérik."

A fejlesztési célokat írásos dokumentum rögzíti, amit László Győző alpolgármester és Illés Károly frakcióvezető is ellátott kézjegyével.

A telefonnál: Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"Nagyon pozitívnak tartom a megállapodás létrejöttét. Szeretnék emlékeztetni arra, hogy október 13-án a választások estéjén gratuláltam a győzteseknek, és azonnal felajánlottam az együttműködési készségemet. Különböző okok miatt eddig kellett várni, hogy az együttműködés létrejöjjön, de jobb későn, mint soha."

Mindketten egyetértettek abban, hogy Szombathely érdeke az első, és ezt nem befolyásolhatja, hogy két ellentétes politikai oldalt képviselnek.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"Mi versenytársak vagyunk továbbra is, együttműködő versenytársak. Ennek a versenynek a játékszabályait rögzítettük ebben a megállapodásban, és a verseny célja az, hogy ki tud többet tenni Szombathelyért.”

Nemény András - polgármester
"A város érdekében mindenen túl lehet lépni, ez nem személyes kérdés. Ettől nem fogjuk jobban szeretni egymást, de a közös teljesítmény mindenkinek jó tud lenni, ha a város érdekében történik.”

A felek rögzítették továbbá, hogy a célok megvalósítása érdekében rendszeresen egyeztetnek egymással.