Hírek

Szombathelyen játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott

2018. december 12., 15:53

Első alkalommal szerepelt a magyar férfi vízilabda-válogatott az AVUS nem régiben átadott új uszodájában. A helyszín szerencsét hozott Märcz Tamás (ejtsd: Merc Tamás) együttesének, ugyanis a mieink 24:8-ra verték Málta nemzeti együttesét.

Szombathelyen játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szombathelyen töltött két napot a magyar férfi vízilabda-válogatott. März Tamás együttese két kifejezetten kemény edzést tartott az AVUS új uszodájában, ezt követően pedig Málta ellen szállt medencébe a Világliga/Európa Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában. A mérkőzés toronymagas esélyese a magyar csapat volt.

Märcz Tamás - szövetségi kaptitány
“Szeretném, ha pontosak lennének, egymásra is figyelnének a játékosaink. valóban hiányzik egy-két máltai fontosabb játékos, akik biztosan segítették volna a máltai csapatot, hogy nagyobb ellenállásba ütközzünk. Sokat fejlődött az utóbbi években a máltai vízilabda az utóbbi években, többek között sok magyarnak is köszönhetően.”

A magyarok az első negyedben óriási iramot diktáltak, aminek köszönhetően 9:2-es vezetésre tettek szert. Manherz Krisztiánék a második etapban sem vettek vissza a tempóból, így pedig a félidőben már tucatnyi góllal jártak előrébb. Azaz a lényegi kérdések nagyon hamar eldőltek.

Vári Attila - elnök, Magyar Vízilabda Szövetség
“Nagyon jó a hangulat. De azért szakmailag mindenképpen a győzelem az elfogadható. A fiúk megtisztelték Szombathely közönségét és komolyan veszik minden egyes pilanatát a mérkőzésnek. Szerintem ez a legnagyobb fegyvertény.”

A 14:2-es állásról kezdődő második félidőben már több fiatal játékosnak is lehetőséget adott a szövetségi kapitány. A kapuban Csoma Ádám személyében egy újonc is bemutatkozatt a nemzeti csapatban, mely végül teljesen könnyedén 24:8 arányban nyerte meg a telt ház előtt lejátszott szombathelyi találkozót.