Hírek

Szombathelyen kezdi az EB-selejtezősorozatot a magyar kosárlabda-válogatott

2020. február 19., 14:57

A négy Falco-játékost számláló nemzeti együttes az Európa-bajnok Szlovéniát fogadja csütörtök este az Aréna Savariában.

Szombathelyen kezdi az EB-selejtezősorozatot a magyar kosárlabda-válogatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott február 20-án, csütörtökön kezdi meg a 2021-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát. A nemzeti együttes a kontinens egyik legjobb csapatát, a címvédő Szlovéniát látja vendégül. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a válogatott több tagja, a szövetségi kapitány, valamint a polgármester is beszélt a találkozóról.  

Nemény András - polgármester
“Legszívesebben azt mondanám, hogy Szombathely a kosárlabda városa, de az biztos, hogy egy napra mindenképpen az lesz. Nagyon sokat jelent, hiszen sport és kosárlabda szerető közönsége van Szombathelynek. Egy ünnepet fogunk együtt ünnepelni és sok ilyet szeretnénk még a jövőben.”

A szombathelyi sportszeretők büszkék lehetnek arra, hogy a város élvonalbeli kosárcsapata, a Falco-Vulcano Energia KC négy játékost is delegál a válogatottba. Perl Zoltán, Váradi Benedek, Benke Szilárd és Filipovity Márkó is alapembernek számít a nemzeti csapatban.

Perl Zoltán - válogatott játékos
“Egész évben tudunk edzeni, így tudjuk már, hogy ki hova helyezkedik, ki mit szeret. De ezt elmondhatom az egész válogatottra is, hiszen évek óta ugyanaz az alapszisztémánk. Mindig csak apró dolgokon finomítunk. Egységesek vagyunk, mind a 12 játékos tudja, hogy hova kell menni. “

A magyar válogatottra nehéz feladat vár, hiszen az Európa-bajnok szlovénok erős kerettel érkeznek Szombathelyre. Játékosaik európai topligákban, a spanyol, az olasz és a török bajnokságban pallérozódnak hétről-hétre. A magyarok évek óta veretlenek hazai pályán, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány hisz az újabb győzelemben.

Sztojan Ivkovics - szövetségi kapitány
“Vannak játékosaik, akik játszottak a Barcelonában és a Real Madridban, szóval nem bárki jön ide. A mi feladatunk továbbfolytatni a hat-hétéves sorozatot, hogy hat selejtező óta nem kaptunk ki hazai pályán. Bizakodóak vagyunk..”

Csütörtökön 18 órakor dobják fel a labdát az Aréna Savariában. Telt ház várható, a 3200 belépő 90 százaléka már egy nappal a mérkőzés előtt gazdára talált. A magyar válogatott Szlovénia mellett Ukrajnával és Ausztriával került egy csoportba, ahonnan az első három helyezett jut ki a jövő évi kontinensviadalra.