Hírek

Szombathelyen kezdi jubileumi ünnepségsorozatát a Magyar Speciális Olimpia Szövetség

2019. május 09., 12:13

Az idén harmincéves szervezet 22 sportágban több mint kétezer értelmi fogyatékossággal élő sportolót tömörít. A nagyszabású Fő téri rendezvényen sztárfellépők is szórakoztatják majd a közönséget - a programot sajtótájékoztatón ismertették.

Szombathelyen kezdi jubileumi ünnepségsorozatát a Magyar Speciális Olimpia Szövetség

Kiemelkedően sikeres a hazai speciális olimpia mozgalom: a legutóbbi nyári játékokon Abu Dhabiban 69 érmet nyert a magyar küldöttség. A szövetség az értelmi fogyatékosokért dolgozik, célja megmutatni hogy milyen emberfeletti teljesítményre képesek a sportban is.

Lengyel Lajos - elnök, Magyar Speciális Olimpia Szövetség
"Az egyik legszerethetőbb sportolók tömege van itt a mozgalomban, és ez sok mindent elmond. Mi azért vagyunk, hogy minél jobban elérjük azt az életszínvonalat, az integrációt, hogy bekapcsolódjanak a társadalmi életbe."

Szombathely a segítés városaként örömmel fogadja a programot - mondta el a sajtótájékoztatón Puskás Tivadar - polgármester. A Fő téri rendezvényen testközelből lehet majd megismerkedni a speciális olimpikonokkal, bemutatkoznak a szövetség szakágai, színpadra lépnek helyi művészeti csoportok és sportegyesületek. (6:55) A fáklyás futás előtti bemelegítést Kállai Ildikó fitnesz világbajnok vezeti. (6:51) Csillag Tünde tornásznövendékeivel együtt érkezik.

Csillag Tünde - tornaedző
"Váratlanul ért, de hezitálás nélkül elfogadtam a lehetőséget, nagyon nyitott személyiség vagyok, közel tudom engedni az embereket, és azt gondolom, ez egy nagyon jó kezdeményezés."

Fellép Hevesi Tamás, Gáspár Laci, Lola és (5:37) DJ Dominique, aki már 24 éve dolgozik együtt a szövetséggel.

Várkonyi Attila "DJ Dominique"
"A speciális olimpia arról szól, hogy integráltan épek és sérültek együtt sportolhatnak, eltűnőben legyen a különbség, ami ép és sérült ember között van."

Családi sátor, kézműves programok és egészségügyi szűrések is várják majd az érdeklődőket.