Hírek

Szombathelyen kezdődik az Országos Rallye Bajnokság

2017. május 18., 16:29

Az idei évad első murvás versenyén, a III. Iseum Rallyen számos újdonság várja a résztvevőket - erről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. A rajtceremóniára pénteken 19 órakor kerül sor, az Iseumnál.

Szombathelyen kezdődik az Országos Rallye Bajnokság

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
“Tapasztalatok alapján rendkívül nagy érdeklődés van a verseny iránt, az autó-motorsport verseny iránt, és köszönöm szépen, hogy számunkra, szombathelyiek számára lehetőséget adnak arra, hogy ezt kifejezzük személyes részvételünkkel is.”

Így köszöntötte a III. Iseum Rallye sajtótájékoztatójának résztvevőit Puskás Tivadar polgármester. Az idei évad első murvás versenyén ismét megmutatja tudását a tavalyi győztes, Herczig Norbert, aki ezúttal más pozícióból szeretne indulni.

Herczig Norbert - versenyző
“Nem, nem szeretnénk elöl menni, a tavalyi évben is mondhatom, hál’ Istennek elöl rajtoltunk az akkori szabályoknak megfelelően, mi elöl rajtoltunk ezeken a murvás szakaszokon, éreztük ezeknek a hátrányát, jobb lenne egy picikét hátrébb rajtolni, mi nagyon örülünk ennek a kvalifikációs futamnak.”

Ez pénteken lesz, egy három kilométeres szakaszon. Lovász Pál már többször is szerepelt a szombathelyi terepen.

Lovász Pál - csapatvezető
“Nekem annyira nem fekszenek ezek a pályák, eléggé “féktávverseny”, ezt a szakmában így mondjuk. De szeretnénk előbbre lépni mindenképpen, az idei évben elkezdtünk egy teljesen új projektet ezzel az R5-ös autóval, első tízben vártuk magunkat, ami a múltkori versenyen sikerült is, nyolcadikak lettünk, reméljük, hogy előrébb tudunk lépni.”

Új szakaszokon is lesznek futamok ebben az évben - de más újdonságokkal is készültek a szervezők. Az egyik legfontosabb az irányok megváltoztatása.

Markó Tibor - rendező, ISEUM Rallye
“Az idei év legnagyobb durranása és dobása az a Power Stage szakasz, ami egy speciális, verseny a versenyben történet, ugyanis a legutolsó szakasza a versenynek, amelyért még külön pontokat lehet szerezni az adott szakaszon elért eredményért is.”

Ez a verseny leghosszabb útvonala: 28 kilométer hosszú gyorsasági szakaszon hajrázhatnak a résztvevők. Szombaton Acsád-Szeleste között, valamint a szombathelyi Rallye Katlanban bizonyíthatnak a versenyzők, vasárnap Bögöte-Hosszupereszteg között, a Farkaserdei szakaszon, valamint Káld és Vashosszúfalu közt lesz a gyorsasági futam.

A szervezők a vendégektől azt kérik, hogy a sportbírók és a rendezők utasításait mindig tartsák be, hogy a rally balesetmentesen végződjön.