Hírek

Szombathelyen lépett pályára a világ legerősebb női kézilabdacsapata

2020. szeptember 17., 19:41

A Szombathelyi KKA NB I-es együttese az Aréna Savariában látta vendégül az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győrt. Az ETO magabiztos győzelmet aratott.

Szombathelyen lépett pályára a világ legerősebb női kézilabdacsapata

Álomszerűen kezdődött a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára a Győri Audi ETO KC elleni kézilabda ünnep. A találkozó elején a Bandeliert, Gorilszkát és Orbán Adriennt is nélkülöző SZKKA egyenrangú ellenfele volt a világ legjobbjainak, tartották a lépést, sőt, többször vezettek is a klasszisok ellen. Aztán egy csapásra ritmust váltott, magasabb fokozatba kapcsolt az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, a győriek pillanatok alatt elhúztak, Marosán György időkérése sem zökkentette ki őket. A villámgyors győri akciókkal nem tudta felvenni a versenyt a szombathelyi csapat, a szünetben 14 góllal, 24-10-re vezetett az ETO.

A második félidő elején Nze Minko még nagyobb lendületet adott a Győr játékának, a francia irányító néhány perc alatt hatszor is betalált és tovább növelte a különbség. A második játékrész középső szakaszától aztán újra az történt a pályán, ami az összecsapás elején: Csapó Kincső nagyszerű bravúrjainak is hála az olykor ifi korúakkal felálló SZKKA tartotta a már kialakult 19-20 gólos különbséget a világ legerősebb csapatával szemben. A Győr végül 21 találattal, 43-22-re nyert, de mindenki elégedetten távozhatott az Aréna Savariából.

Pődör Rebeka - kézilabdázó, Szombathelyi KKA
“Igazából nagyon sok fiatallal álltunk ki. A csapatnak alapból előnye, hogy rutinos játékosok vannak felettünk és sok fiatal. Végre meg tudtuk mutatni, hogy tényleg tudunk játszani. Habár nagyon sok lerohanásos gólt kaptunk, támadásban tudtunk szép megoldásokat végrehajtani. Most már a hétvégére fókuszálunk és a további meccsekre. “

Az SZKKA legközelebb szombaton, a DVSC vendégeként folytatja szereplését a női NB I-ben.