Hírek

Szombathelyen még nincs járvány

2011. január 21., 17:01
Megkezdődött az országos influenzajárvány - jelentette be az Epidemiológiai Központ járványügyi főosztályvezetője. Múlt héten már több mint 180 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A szombathelyi háziorvosok egyelőre nem tapasztalnak erőteljes esetszám növekedést.
Szombathelyen még nincs járvány

Délután csak néhányan várakoztak a Március 15. téri rendelőben. A betegek a legkülönfélébb problémákkal keresték fel az orvost, influenzás egyelőre kevés van. Izom- és ízületi fájdalom, orrfolyás, erőltetett köhögés - ezek a tünetek utalhatnak influenzára. A legtöbb szombathelyi rendelőben egyelőre kevés a fertőzött beteg, gyakoribbak a télen szokásos hurutos, megfázásos esetek.

Dr. Török Ilona - háziorvos
"Kb. egy hete észleltünk első alkalommal vírusos megbetegedésre utaló tüneteket, elsősorban fiatal felnőtteknél, életerős férfiaknál.Szerencsére szövődményt, tüdőgyulladást eddig nem láttunk."

Újra sokan keresik az influenza elleni védőoltást, de azt csak abban az esetben adják be a háziorvosok, ha a páciensnek nincsenek meghűléses tünetei.