MNB - 2
MNB

Hírek

Szombathelyen mérte össze tudását a magyar sportlövészet elitje

2020. december 15., 23:00

Válogatott mérkőzés mellett Savaria Kupát és országos bajnokságot is rendeztek a Haladás csarnokában.

 

Szombathelyen mérte össze tudását a magyar sportlövészet elitje

Három napra Szombathely volt a magyar sportlövészet fővárosa, hiszen a Haladás Sportkomplexum három rangos versenynek adott otthont a hétvégén. A tavalyi jól sikerült debütálás után másodszor rendezték a vasi megyeszékhelyen a versenyeket. Az első napon az I. Savaria Kupán a sportág magyar elitje vett részt, hiszen a verseny egyben válogató is volt a jövő évi Európa-bajnokságra, valamint olimpiai kvótákat is lehetett szerezni. A második napon a sportlövészetben kuriózumnak számító válogatott mérkőzést rendeztek,

Sinka László - főtitkár, Magyar Sportlövők Szövetsége
“A második a Magyarország-Lengyelország mérkőzés, amely egy újszerű kezdeményezés a részünkről és első alkalommal is itt voltunk Szombathelyen. Ez is egy remek dolog volt, a puskások nagy fölénnyel nyerték meg az egymás elleni meccset. Pisztolyban szerény előnnyel, de a lengyel válogatott nyert. Az összesített eredmény pedig 117-75 volt Magyarország javára. Elégedettek voltunk mi is, a lengyelek is, hiszen nagyszerű körülmények között remek versenyt tudtak vívni.”

A harmadik napon a nemzeti 10 méteres versenyszámok országos bajnokságát rendezték. Az ifjúságitól a senior korosztályig több mint 300 fő nevezett légpuska és légpisztoly fegyvernemben. A férfiak légpuska versenyszámát a zalaegerszegi Havasi Ferenc nyerte.

Havasi Ferenc - versenyző, ZTE Sportlövész Klub
“Idén most szerencsés voltam, mert összejött az, ami az edzéseken mutatkozott, hogy elég jó formában voltam. A második tízben sok hibát vétettem, de így is elég volt az első helyre. A tavalyi sikertelenebb eredmény után most nagyon jól jött.”

Légpuska versenyszámban a zalaegerszegi egyesület vitte a prímet, hiszen csapatban és a nőknél is aranyérmet vittek haza.