Hírek

Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét

2024. január 29., 16:32

Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét pénteken, nyolc csapat részvételével. Az Oladi és Derkovits iskola együttese ezúttal is nagyot csatázott egymással, és a városi döntőhöz hasonlóan ezúttal is kötélhúzás döntött az első hely sorsáról.

Szombathelyen rendezték a Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét

A Játékos Sportvetélkedő városi és megyei döntőjét követően már az elődöntőket rendezik országszerte az alsó tagozatosok számára. Zsúfolásig megtelt pénteken a Gál László Egyetemi Sportcsarnok.

László Győző - alpolgármester

Én azt gondolom, hogy Szombathely igazi sportváros, nem lehet elég korán kezdeni és ez a fiataloknak szóló rendezvény, a Diákolimpia részében - a Játékos Sportverseny - egy kiváló sorverseny, óriási izgalmakkal. Én magam is gyakorló szülőként, mikor a fiaim még ebben a korosztályban voltak, akkor mindig izgultam, hogy jól teljesítsenek és egyébként mindig egy jó verseny. Úgyhogy mindig örülök, kifejezett öröm számomra, hogy más városokból is ilyen sokan jöttek. Jó hangulatra van kilátás és jó szórakozásra. Az a legfontosabb, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

A csopaki, soproni, balatonalmádi, nagykanizsai, tatai és fertőszentmiklósi csapatok mellett ott volt a vasi bajnok Oladi Iskola is.

Gubián Tamás - testnevelő, Oladi Általános Iskola

Sokat készültünk a versenyre, mi jutalomként fogjuk fel ezt a játékot. Országos elődöntőbe még az Olad csapata nem jutott be. A gyerekek nagyon szorgalmasak voltak, úgyhogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy az első kettő helyen végezzünk.

A megyei döntőben a korábbi többszörös bajnok Derkovits csapatát is legyőzték az oladiak. A Derkó szeretett volna visszavágni és egyenes ágon továbbjutni az országos fináléba.

Török Richárd - testnevelő, Derkovits Gyula Általános Iskola

Igen, szeretnénk revansot venni. Ugye a múltkor 46-46 pontot szereztünk, akkor a kötélhúzásban jobbak voltak, most bízom benne, hogy most legalább egy ponttal jobbak leszünk náluk.

A sportvetélkedő ezúttal is megannyi izgalmas és színes versenyszámot tartogatott a gyerekeknek. Szükség volt gyorsaságra, ügyességre és bátorságra is, hogy a csapatok minél jobb időeredménnyel fejezzék be a futamokat. A szekrényugrás mellett nagyon izgalmasra sikeredett a váltófutás és a talicska járás is. A tíz versenyszámot követően ismét holtverseny alakult ki a két szombathelyi csapat között. A mindent eldöntő kötélhúzást végül a Derkovits nyerte meg megelőzve az Oladi és a balatonalmádi együttest.