MNB - 2
MNB

Hírek

Szombathelyen rendezték meg az utcai futók első 10 kilométeres országos bajnokságát

2014. szeptember 30., 16:09

A felnőtt női mezőny profi kategóriájában Kálovics Anikó diadalmaskodott. A viadal keretében az amatőrök is próbára tehették felkészültségüket, kitartásukat.

Szombathelyen rendezték meg az utcai futók első 10 kilométeres országos bajnokságát

A Szombathelyi Egyetemi SE a városi önkormányzat segítségével rendezte meg Magyarországon elsőként a mezei futók 10 kilométeres országos bajnokságát. A viadalon a profik egyéni  futamaiban összesen 72-en vágtak neki a távnak, de a csapatversenyben is igen népes volt a mezőny.  

Kívés István rendező, Szombathelyi Egyetemi SE
“Mi ezt pénzdíjjal is honoráljuk. A csapatoknak, az egyesületeknek van pénzdíj, tehát nem az egyéni versenyre. Annak a győztese kap 60 ezer forintot és az öt helyezettnek van lefelé: 60, 50, 40, 30, 20. Amit majd a végén fogunk átadni.”

A női egyéni versenyben Kálovics Anikó diadalmaskodott. A már több olimpiát is megjárt sportoló most ugyan kaposvári színekben indult,  de tősgyökeres szombathelyiként élvezte a hazai pálya minden előnyét.

Kálovics Anikó atléta, Kaposvári AC
“Itt Szombathelyen nagyon jó, mert nagyon sokan ismernek és szurkolnak. Ez tényleg szuper, hogy ott vannak több helyen is. A párom is megjelent néhány utcában és szurkolt. Maga a feeling is jó, hogy több körből áll és többször látnak bennünket. Látják, hogy mit dolgozunk ezért, mennyit küzdünk”

A amatőrök futamai iránt volt a legnagyobb érdeklődés. Sokan egymaguk futották le a 10 kilométeres távot, de nem volt hiány váltókból se. A  a staféta tagjaira így  2,5-2,5 kilométer jutott.

Koczka Tibor amatőr versenyző
“Hogy ha hetente rendszeresen valaki 20-30 perceket kocog egy féléven keresztül, akkor nyugodtan nekiállhat egy 2,5 kilométeres táv lefutásának. Ez nem lehet gond.”

A rendezvény óriási sikerén felbuzdulva a rendezők már azon gondolkodnak, hogy megpróbálnak hagyományt teremteni a versenyből. Amennyiben kezdeményezésüket siker koronázná, úgy minden esztendőben Szombathely adhatna otthont a városi futók 10 kilométeres országos bajnokságának.