Hírek

Szombathelyi érmek az egyetemi asztalitenisz bajnokságról

2018. július 18., 18:10

Hét érmet nyertek az ELTE Savaria Egyetemi Központjának asztaliteniszezői a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság döntőjében. A szombathelyiek négy második és három harmadik helyezést gyűjtöttek be.

Szombathelyi érmek az egyetemi asztalitenisz bajnokságról

Idén Pécsett rendezték meg a MEFOB asztalitenisz döntőjét, melyen nyolc versenyzővel képviseltette magát az ELTE Savaria Egyetemi Központja. Közülük heten a profik között indultak, míg egy versenyző az amatőrök viadalán állt asztalhoz. A szombathelyiek minden előzetes várakozást felülmúltak szereplésükkel, ugyanis négy ezüst-, valamint három bronzérmet hoztak haza a viadalról.

Kívés István - edző, ELTE SEK
“Ez a hét érem a valaha volt legjobb eredményünk. Jó érzés ott lenni, amikor már várnak bennünket és elismeréssel szólnak a csapatunkról hozzáértő sportszakemberek. Szombathely meghatározóvá vált a MEFOB amatőrök és profik határán lévő rendszerében.”

A verseny színvonalára garanciát jelentett az a tény, hogy több jelenlegi és egykori korosztályos válogatott asztaliteniszező is az indulók között volt. Ilyen erős mezőnyben pedig minden apró pontért, győzelemért hihetetlenül meg kellett küzdeni. Nem is beszélve a dobogós helyezésekről.

Nagy Réka - asztaliteniszező, ELTE SEK
“Minden évben a színvonal egyre magasabb lesz. Extraligás és volt NB I-es játékosok is neveznek folyamatosan.”

A szombathelyi csapat a hét éremnek, valamint a több értekes helyezésnek köszönhetően megnyerte a nem hivatalos pontversenyt, azaz asztaliteniszben az ELTE SEK jelenleg a legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon.