MNB
MNB - 2

Hírek

Szombathelyi játékosok vezérletével aratott bravúrgyőzelmet a kosárválogatott

2020. február 21., 14:05

A nemzeti együttes végig kiélezett mérkőzésen az Európa-bajnoki címvédő Szlovéniát verte 77-75-re. Perl Zoltán 15, Váradi Benedek 8 pontot dobott.

Szombathelyi játékosok vezérletével aratott bravúrgyőzelmet a kosárválogatott

Igazi kosárlabdaünnepnek adott otthont az Aréna Savaria, ahol a magyar férfi válogatott az Európa-bajnok Szlovéniát fogadta az Eb-selejtezősorozat első mérkőzésén. A találkozón szinte végig a szlovénoknál volt az előny, de a magyar nemzeti együttes a szombathelyi Váradi Benedek és Perl Zoltán vezetésével fordított és óriási bravúrral 77-75-re nyert. Perl 15 ponttal zárta a selejtezőmeccset, és 4 másodperccel a vége előtt 74-75-ös állásnál két fontos büntetőt értékesített magabiztosan.

Perl Zoltán - válogatott kosárlabdázó
“Végig szoros volt a meccs, a szlovénok mindig pár ponttal előbbre jártak. A végén is, de nem adtuk fel és együtt egy nagy küzdéssel vissza tudtuk hozni a meccset.”

A nemzeti együttes szövetségi kapitánya éppen felmondási idejét tölti a csapat élén, ezért utoljára irányította a válogatottat az Aréna Savariában.

Sztojan Ivkovics - szövetségi kapitány
“Büszke és boldog ember vagyok, ez a válogatott jobb emberré tett engem. Köszönöm a srácoknak, az MKOSZ-nak, a gyönyörű szombathelyi körülményeknek. Az Artis szállodában már otthon vagyunk, és itt a csarnokban is. A jó kedvünket nem tudják elrontani.”

A válogatott csapatkapitánya a siker után magabiztosan várja a soron következő összecsapást.

Keller Ákos - válogatott kosárlabdázó
“Nyilván önbizalmat ad, hogy győzelemmel kezdtünk és ugyanígy kell hozzáállnunk a következő meccshez is, hogy nyerni akarunk. Ugyanez kell, hogy legyen a célunk. Szoros meccset játszunk, és akkor a végén bármi lehet.”

A magyarok vasárnap az ukrajnai Zaporizzsjában folytatják a selejtezősorozatot.