Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szombathelyi karatékák Portugáliában

Adásban volt: 2019. február 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Első alkalommal indított versenyzőket a portugál nemzetközi bajnokságon a Leo Karate-do SE. A kétfős szombathelyi különítmény két bronzéremmel tért haza a kissé furcsa bíráskodást hozó viadalról.

Kajdacsy Viktória és Gál Enikő személyében két versenyzővel szerepelt a szombathelyi Leo Karate-do SE a 14. alkalommal megrendezett Taca-Kupán. Mivel a  vasi klub első alkalommal vett részt a viadalon, a cél nem is lehetett más, mint tapasztalatszerzés és a nemzetközi kapcsolatok továbbépítése.

Gál Róbert - vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Most először voltunk Lisszabonban. A helyszín csodálatos volt. A város szép. Viszont a rendezéssel azért voltak gondok, mert a bíráskodás nem teljesen volt korrekt. De kitekintésnek jó volt és megismerkedtünk új klubokkal, melyek reményeink szerint eljönnek majd hozzánk a Goju Kupára októberben.”

A két szombathelyi karatéka közül Gál Enikő szerepelt eredményesebben. A vasi klub élversenyzője formagyakorlatban ugyan a legjobb négy között vereséget szenvedett, ám a bronzmeccset magabiztosan nyerte meg. Küzdelemben viszont akár a döntőig is menetelhetett volna, ha a bírák nem részesítik komoly előnyben a hazai versenyzőket. Így kumitében is a harmadik hely jutott Gál Enikőnek.

Gál Enikő - versenyző, Leo Karate-do SE
“Én úgy érzem, hogy teljesen kihoztam magamból a maximumot. Formagyakorlatban tudtam azt a szintet hozni, amit elvártam magamtól. Küzdelemben viszont egy kicsit szétesett a koncentrációm, de ha kicsit jobban összeszedtem volna magam, az fényesebb lehetett volna. Illetve mind a kettő érem lehetett volna fényesebb, ha a bíráskodás nem annyira részrehajló.”

A vasi karatékák most már hazai környezetben készülnek az idei esztendő hazai, illetve nemzetközi erőpróbáira. A legfontosabb viadal természetesen ezúttal is a hazai rendezésű Goju Kupa lesz, melynek szervezését már el is kezdték.

2019. február 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében