Hírek

Szombathelyi Képregény Bazár

2018. április 24., 13:46

Második alkalommal rendezték meg a Szombathelyi Képregény Bazárt a képtárban. Gyűjtők és kiadók, alkotók és rajongók találkozhattak a szombat délutáni programon.

Szombathelyi Képregény Bazár

Nemcsak vásárolhattak, hanem az alkotás részleteibe is bepillanthattak a képregényrajongók a II. Szombathelyi Képregény Bazáron. A legújabb képkockák mellett volt, aki különleges régiségre bukkant.

Spiegler Tibor – helytörténész
„Találtam egy nagyon jó lexikális munkát, a Magyar Karikaturisták névjegyzékét és szignóját, ami azért érdekel engem, mint gyűjtőt, mert ezek a karikaturisták elég gyakran rajzoltak a múltban számolócédulákat, aminek helytörténeti vonatkozása van és ez nagyon érdekel”

A képregényekhez kapcsolódó figurákat, szobrokat, pólókat, plakátokat is láthattak az érdeklődők. A hazai képregényes élet valamennyi résztvevője, így a kiadók is jelen voltak a bazáron.

Szűcs Gyula – ügyvivő, Kaméleon Komix Képregény Kiadó
„Tavaly decemberben jelent meg Lakatos Istinek a gyűjteményes kötete, A mesék az ágy alól. Ebben az elmúlt tíz évben itt-ott megjelent képregényei kaptak egy ilyen szép kéményborítós köntöst.”

Korábban az ország nyugati felén nem volt hasonló megmozdulás, három szombathelyi képregényrajongó ezért tavaly eldöntötte: megszervezik a bazárt. Úgy tűnik, egyre nagyobb sikerrel, hiszen míg kezdetben a könyvtárba, az idén már jóval nagyobb helyre, a Szombathelyi Képtárba várták a képregényrajongókat.

Kóbor Róbert – szervező
„Elsősorban azért jött létre, hogy a képregényrajongóknak ne kelljen lemondaniuk erről a bőrzés életérzésről, amikor be tudnak szabadulni egy terembe és könyékig lehet vájkálni a képregényekbe”

A szervezők jövőre is tervezik a folytatást, és keresik a határon átnyúló lehetőségeket, ezért felvennék a kapcsolatot a burgenlandi képregény rajongókkal és kiadókkal.