Hírek

Szombathelyi képviselők az elmúlt négy évről

2010. február 23., 18:01
Utolsó ülését tartotta tegnap az országgyűlés. A parlament munkájában részt vevő öt szombathelyi érdekeltségű képviselő eltérően értékelte az eltelt négy évet. Közülük négyen tervezik csak, hogy megméretik magukat az áprilisi választáson, Hankó Faragó Miklós viszont egy időre kivonul a politikából.

Szombathelyről az elmúlt ciklusban is két politikus került be az országgyűlésbe egyéni képviselőként. Hankó Faragó Miklós 1990 óta képviseli a város 1. számú választókerületének lakóit. Egyike annak a 22 politikusnak, akik a rendszerváltás óta folyamatosan tagjai a parlamentnek. A szabad demokrata politikus úgy döntött, tavasszal nem jelölteti magát és visszatér az ügyvédi hivatáshoz.

Dr. Hankó Faragó Miklós országgyűlési kéviselő, SZDSZ
"Minden bizonnyal egy időre  befejezem politikai pályafutásomat. Én nagyon büszke vagyok arra, hogy 20 éven keresztül képviselhettem Szombathelyt a parlamentben."

Dr. Hende Csaba a 2. számú szombathelyi egyéni választókerület képviselőjeként dolgozott az elmúlt négy évben. A magyar országgyűlésnek 2002 óta tagja. Körzetében pártja újra jelöli a 2010-es választáson. A parlamentben jegyzőként, illetve két bizottság tagjaként dolgozott.

Dr. Hende Csaba - országgyűlési képviselő, Fidesz-KDNP
"Megvannak az eredményei, még ha ezek a nyilvánosság számára nem is ismertek. Gondolok itt elsősorban a titkosszolgálatokat felügyelő nemzetbiztonsági bizottságban elvégzett munkámra."

Területi listáról ketten képviselik Szombathelyt a törvényhozásban. Dr. Ipkovich György mszp-s polgármester a 86-os út miniszteri biztosaként tevékenykedett. Azt mondja, összességében pozitívnak értékeli a munkáját, mert a városba sok fejlesztést sikerült hoznia.

A Fidesz-KDNP képviselője, dr. Puskás Tivadar volt kiemelkedően a legaktívabb szombathelyi. 401 alkalommal szólalt fel a parlamentben négy év alatt. Áprilistól is az első szombathelyi választókerület lakóit szeretné szolgálni egyéni jelöltként.

A szintén fideszes Ágh Péter országos listáról jutott mandátumhoz. A fiatal demokraták frakcióvezető-helyettese több mint 200 önálló indítványt terjesztett az országgyűlés elé az elmúlt négy évben.