Hírek

Szombathelyi sikerek a mezeifutó diákolimpia országos döntőjén

2012. június 01., 20:46

Aranyérmet nyert a Bolyai Gimnázium V. korcsoportos leány csapata a mezeifutó diákolimpia országos döntőjén. A szombathelyi diákok magabiztos versenyzéssel utasították maguk mögé a népes mezőnyt.

Szombathelyi sikerek a mezeifutó diákolimpia országos döntőjén

Gödöllőn rendezték meg a mezeifutó diákolimpia országos döntőjét, melyen a Mester Dóra, Altay Csilla, Kívés Blanka, Cserjési Zoé, Csébits Eszter összetételű csapat képviselte a Bolyai Gimnáziumot. A szombathelyi középiskolás lányok fölényesen nyerték meg korosztályuk viadalát.

Altay Csilla atléta,  Bolyai Gimnázium
A pályaviszonyok kissé nehezek voltak: nagyon erős szél volt és elég hűvös volt az idő. De ez nem gátolt meg minket a győzelemben. Viszonylag jó helyen tudtunk elindulni. Elég nagy volt a létszám: kb 200 ember vett részt ezen a versenyen, de jó pozíciót tudtunk elfoglalni.

A Bolyai Gimnázium csapata világbajnoki tapasztalatokkal felvértezve,  címvédőként érkezett a versenyre. A gárdát a Kívés István, Tóth Zsuzsanna, Kunyecz Árpád trió készítette fel az erőfelmérőre és ez meg is hozta az elvárt eredményt.

Kunyecz Árpád testnevelő, Bolyai Gimnázium
A gyerekek ezt megelőzően már március végén egy nagyon komoly nemzetközi megmérettetésen vettek részt Máltán az iskolai mezeifutó világbajnokságon, ahol Magyarországot képviselték. A Bolyai Gimnáziumból kikerülő csapat képviselte Magyarországot.

A Bolyai Gimnázium az egyéni- és csapatversenyeken is jól szerepelt a  diákolimpia országos döntőiben. A mezeifutó gárda aranyérmét az egyik legjelentősebb sikernek tartják az intézmény testnevelői, edzői.