Hírek

Szombathelyiek az Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon

2019. szeptember 13., 16:10

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club 2 utánpótláskorú versenyzője is indult a Győrben megrendezett Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon. Holczmüller Bence és Németh Péter kétszer is dobogóra állhatott a kontinenstornán.

Szombathelyiek az Utánpótlás Kick-box Európa-bajnokságon

Minden idők legnagyobb utánpótlás Európa-bajnoksága volt a győri. 1600 sportoló 2400 nevezést adott le. A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club ifjú titánja, Holczmüller Bence két kategóriában mérette meg magát. Junior kick-light -89kg-ban a csúcsra ért.

Holczmüller Bence - versenyző, Agrobio Classic Kick-box Club
"5 meccsem volt, abból 4-t nyertem, az egyik szabályrendszerben sikerült, hogy Eb-bajnok legyek. A másikban sajnos nem jött össze, a döntőben kikaptam egy olasz fiútól de nagyon jó küzdelem volt az is. Mindent megtettem, amit lehetett, meg amit meg tudtam, ezért mentünk ki, hogy Eb-bajnok legyek, sikerült szerencsére."

Bence mellett Németh Péter is 2 érmet nyert. Junor kick-light -94 kg-ban bronzot, junior light-contact -94kg-ban pedig ezüstöt szerzett.

Mayer Gábor - elnök, vezetőedző, Agrobio Classic Kick-box Club
"Azt gondolom, ahogy a nyáron, amit ő is beletett ebbe a felkészülésbe, az mindenképpen felülmúlja a hozzáállását, hiszen azért voltak ilyen jellegű gondjai, kondícionális problémái a tavalyi világbajnokság előtt. Azt gondolom, hogy összességében elégedett lehetek ezzel a 4 éremmel s közte van egy aranyérem, az egy szuper dolog azt gondolom."

A kick-boxolók következő megmérettetése az országos bajnokság döntője lesz, amelynek Szombathely ad otthont szombaton. Mayer Gábor felnőtt kategóriában nem, csak mastersban indít majd versenyzőket.