Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Szombathelyre látogatott Märcz Tamás

Adásban volt: 2019. május 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Tapasztalatszerző országjárása során kedden Szombathelyre látogatott a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Märcz Tamás az AVUS  infrastrukturális fejlődéséről már korábban megbizonyosodhatott, most a klubban zajló szakmai munkát mérte fel.

Szentes és Tatabánya után idén a vasi megyeszékhelyre is ellátogatott Märcz Tamás. A férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya szerint egyedülálló az a fejlődés, ami eddig lezajlott Szombathelyen és minden adott ahhoz, hogy egyre szebb sikereket érjenek el az aligátorok. Először az AVUS utánpótlás csapatainak szakmai felkészülését nézte meg a kapitány.

Märcz Tamás - szövetségi kapitány
"Általában igyekszem megnézni tornatermi edzést is az első csapatnak, végig nézek általában egy komplett edzést, mert nem mindig adja vissza egy mérkőzés, nagyon sok mérkőzést látok, akár az AVUS-nak a mérkőzését nyomon követem, de mégis azért más egy edzést megnézni és ilyenkor, amikor tudják az edzők, hogy érkezem igyekeznek egy bemutató jellegű edzést is tartani."

Az AVUS sikere nem az anyagiakban keresendő, hanem az utánpótlás nevelésben, ez adja a mostani felnőtt csapat sikereinek az alapját is - mondta a házigazda képviseletében Vincze Balázs. A klub szakmai igazgatója szerint a regionális és országos bajnokságokban szereplő korosztályos és ificsapatok is jól szerepelnek.

Vincze Balázs - szakmai igazgató, AVUS
"Van utánpótlás, de azt kell, hogy mondjam, mire elérnek az érettségi, az ifjúsági korig, addigra nagyrészt csak azok a játékosok maradnak meg, akik tényleg úgy gondolják, hogy van keresnivalójuk a felnőtt bajnokságban."

A szövetségi kapitány látogatásakor az AVUS-nál zajló szakmai munka mellett szó esett még a válogatott jelenlegi helyzetéről, és az idei dél-koreai világbajnokságra való felkészülésről is. A Märcz Tamással és Vincze Balázzsal készült részletes interjúkat Aréna című sportmagazinunkban láthatják majd.

2019. május 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében