Hírek

Szombathelyre látogatott Märcz Tamás

2019. május 08., 14:57

Tapasztalatszerző országjárása során kedden Szombathelyre látogatott a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Märcz Tamás az AVUS  infrastrukturális fejlődéséről már korábban megbizonyosodhatott, most a klubban zajló szakmai munkát mérte fel.

Szombathelyre látogatott Märcz Tamás

Szentes és Tatabánya után idén a vasi megyeszékhelyre is ellátogatott Märcz Tamás. A férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya szerint egyedülálló az a fejlődés, ami eddig lezajlott Szombathelyen és minden adott ahhoz, hogy egyre szebb sikereket érjenek el az aligátorok. Először az AVUS utánpótlás csapatainak szakmai felkészülését nézte meg a kapitány.

Märcz Tamás - szövetségi kapitány
"Általában igyekszem megnézni tornatermi edzést is az első csapatnak, végig nézek általában egy komplett edzést, mert nem mindig adja vissza egy mérkőzés, nagyon sok mérkőzést látok, akár az AVUS-nak a mérkőzését nyomon követem, de mégis azért más egy edzést megnézni és ilyenkor, amikor tudják az edzők, hogy érkezem igyekeznek egy bemutató jellegű edzést is tartani."

Az AVUS sikere nem az anyagiakban keresendő, hanem az utánpótlás nevelésben, ez adja a mostani felnőtt csapat sikereinek az alapját is - mondta a házigazda képviseletében Vincze Balázs. A klub szakmai igazgatója szerint a regionális és országos bajnokságokban szereplő korosztályos és ificsapatok is jól szerepelnek.

Vincze Balázs - szakmai igazgató, AVUS
"Van utánpótlás, de azt kell, hogy mondjam, mire elérnek az érettségi, az ifjúsági korig, addigra nagyrészt csak azok a játékosok maradnak meg, akik tényleg úgy gondolják, hogy van keresnivalójuk a felnőtt bajnokságban."

A szövetségi kapitány látogatásakor az AVUS-nál zajló szakmai munka mellett szó esett még a válogatott jelenlegi helyzetéről, és az idei dél-koreai világbajnokságra való felkészülésről is. A Märcz Tamással és Vincze Balázzsal készült részletes interjúkat Aréna című sportmagazinunkban láthatják majd.