Hírek

Szili Katalin Szombathelyen

2010. március 08., 13:53
Szombathelyre látogatott ma délelőtt Szili Katalin MSZP-s országgyűlési képviselő, a Szövetség a jövőért mozgalom alapítója. Az értelmiségieket tömörítő egyesület célja a baloldal megújítása, a fenntartható fejlődés biztosítása a társadalomban, és a pártok közötti párbeszéd elindítása.
Szili Katalin Szombathelyen

Nőnapi köszöntővel indult a Szövetség a jövőért mozgalom szombathelyi tagjai által szervezett kötetlen beszélgetés. Szili Katalin azután hozta létre az egyesületet, hogy tavaly decemberben lemondott az országgyűlés elnökének posztjáról. Céljuk elsősorban egy olyan szellemi műhely létrehozása, amely a baloldali értelmiség összefogásával képes megújítani a válságban lévő baloldalt. Ezen kívül szeretnék felkarolni a jó ügyeket a gazdaság, kultúra és sport területén, illetve dolgoznak azért, hogy megszűnjön a magyar társadalomban most tapasztalható megosztottság.

Szili Katalin szerint a gazdasági teljesítmény nem cél, hanem eszköz arra, hogy megszűnjön a szakadék a szegények és gazdagok, főváros és vidék, kelet és nyugat között. A mozgalom szombathelyi szimpatizánsai a jövőben rendszeresen szerveznek közös beszélgetéseket céljaikról, meghívott vendégek részvételével.