Hírek

Szoptatás világnapja

2013. augusztus 02., 10:05

Anyákat tüntettek ki a szoptatás világnapján Szombathelyen. Oklevéllel és virággal köszöntötték azokat az édesanyákat, akik anyatejjel segítettek más anyáknak és gyermekeiknek. Több mint száz kismama és gyermeke gyűlt össze az ünnepségre a kámoni arborétum látogatóközpontjában.
    

Szoptatás világnapja

A szoptatás világnapja augusztus első napja, Szombathelyen együtt ünnepeltek az anyák, akiknek fontos az anyatejes táplálás.

Remete Eszter
„Ezzel tudom a picinek az egészségét ebben a kezdeti időszakban leginkább biztosítani, másrészről pedig nyilván a kötődés szempontjából is fontos, mindenképpen.”

Petrics-Horváth Renáta
„Természetesen fontos, a lányomat is 15hónapig anyatejjel tápláltam és nem volt semmilyen problémánk, semmilyen betegsége nem volt.”

Idén az önkéntes szoptatási segítőkre hívja fel a figyelmet a világnap.

Milisitsné Tátrai Beatrix – védőnő, alapellátási alelnök, MESZK
„Az újdonsága ennek az évnek az, hogy ebben az évben köszöntöttük azokat az édesanyákat egy elismerő oklevéllel és egy szál virággal, akik anyatejet adtak le, és ezzel segítettek más édesanyáknak és babáknak az egészséges fejlődésben.”

22 édesanyát tüntettek ki Szombathelyen. Az utóbbi időben sok anyatejet gyűjtöttek a védőnők: 140liter is összejött havonta Szombathelyen.

Prugberger Emil – elnök, Egészségügyi Szakmai Bizottság
„Az anyatej az a legfontosabb. A gyermek azzal indul, és megkapja az anyától, mindazokat a táplálkozási szükségleteket, amire egy gyermeknek szüksége van.”

Az Egészségügyi Világszervezet azt javasolja, hogy a gyermek legalább hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapjon.