Hírek

Szoros meccsen maradt alul az AVUS Kaposváron

2019. október 08., 13:57

Ismét a szimpatikus vesztes szerepe jutott az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület csapatának az élvonalbeli bajnokság legutóbbi fordulójában. Matajsz Márk legénysége becsülettel küzdött idegenben a Kaposvár ellen is, azonban szoros mérkőzésen 1 góllal jobbnak bizonyultak a hazaiak.

Szoros meccsen maradt alul az AVUS Kaposváron

Az alapszakasz B csoportjának élmezőnyével már összemérte erejét az AVUS, és bár 4 vereséget szenvedtek el zsinórban a szombathelyiek, ennek dacára nem vallottak szégyent egyszer sem. A tabella alsó felében tanyázó Kaposvár a BVSC-t már elkapta, több skalpot azonban nem sikerült szerezniük, eddig. (03:00-) A találkozót Biros sikeres büntetője nyitotta, (06:47-) majd Ekler egalizált. (07:42-) Rákapcsoltak a hazaiak, és egymás után (08:44-) háromszor is betaláltak. (12:41-) Szőke Szabolcs büntetőből ugyan szépített, (16:16-) ám találatára duplán válaszolt a Kaposvár - 6:2, eldőlni látszott a találkozó. Ekkor azonban ismét megvillant a Vas-akarat, és (19:30-) Ekler, (21:58-) Turnai, valamint (24:53-) Irmes góljaival 1-re zárkóztak a vendégek. Szünet előtt azonban beakadt még egy hazai lövés, így 7:5-ös állásnál szusszanhattak a csapatok.

(07:15-) A folytatásban állva hagyta a Kaposvár az aligátorokat, 10:5-re húztak el a hazaiak. (13:32-) Az AVUS azonban egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, és az 5 gólos hátrányt 2-re csökkentették. A vége rendkívül szoros lett, de pontot rabolni nem sikerült a szombathelyieknek. Kaposvár - AVUS 13:12.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Elengedtük a Kaposvárt, akciógólokat lőttek, lefordultak, sokkal nagyobb fokozaton kezdték a mérkőzést, abból vissza tudtunk jönni 6:5-re, ott kihagytunk egy emberelőnyt, abból rögtön 10:5 lett megint, megint visszajöttünk, hullámzó volt. A végén játszottunk úgy, ahogy kellett volna az elejétől kezdve."

Bár a hazaiak kétszer is tetemes előnyre tettek szert a találkozó során, a Kaposvár mestere szerint Fortuna is kellett a győzelmükhöz.

Surányi László - vezetőedző, Kaposvári VK
"10:5-ből mondhatni, hogy a szerencsével tudtunk nyerni. Nagyon jött fel a Szombathely, a Szombathely kihasználta, hogy a találkozó átcsapott ilyen őrületbe, úgyhogy nagyon örülök a megszerzett 3 pontnak."

Az aligátorok legközelebb november 2-án 18 órakor játszanak bajnoki mérkőzést hazai környezetben a Vasas ellen.