MNB - 2
MNB

Hírek

Szoros meccsen nyertek az AVUS vízilabdázói a VasasPlaket ellen

2019. május 02., 15:11

A férfi OB I-es élvonalbeli vízilabda bajnokság középszakaszának hétvégi fordulójában az AVUS a VasasPlaket együttesét látta vendégül. A két csapat heroikus küzdelmét végül a hazaiak nyerték. Az AVUS a 9-12. helyért mérkőzött a rájátszásban a Szentes ellen.

Szoros meccsen nyertek az AVUS vízilabdázói a VasasPlaket ellen

Bár a hazaiak hozták el a labdát a kezdősípszót követően, (04:57-) gólt mégis a Vasas szerzett első támadásából. Az aligátorok azonban nem hagyták magukat, és egy gyors kontra végén (06:41) Basara Ivan révén egalizáltak. Ez a sorminta folytatódott, azaz az angyalföldi találatokra mindig jött szombathelyi válasz. Az áttörést a 2. negyed hozta, amikor előbb egyenlített, majd a mérkőzés folyamán először a vezetést is megszerezte az AVUS. Innentől a Vasas futott az eredmény után. (19:55-) Az első félidő hajrájában labdát szerzett a vendégektől Sélley, majd torpedóként siklott Horváth kapuja felé, hogy aztán kíméletlenül bevágja a Vasas 9. gólját, megfordítva ezzel a mérkőzés állását. Szünet után sem állt el a góleső, sok kiállítás tarkította a derbit. (26:46-) Az idegek harcát az AVUS bírta jobban - 10:10-nél zsinórban dobtak úgy 3 gólt Matajsz Márk tanítványai, hogy egyet sem kaptak. (32:19-) Ez az előny kitartott a mérkőzés végéig, noha az utolsó másodpercekre a Vasas 1 gólra zárkózott. A szombathelyiek (32:51-) 14:13-ra gyűrték le a többszörös magyar bajnok angyalföldieket.

Matajsz Márk - vezetőedző, AVUS
"Mai mérkőzésen is rengeteg hiba volt. Itt igazából egy őrült meccs, rengeteg kiállítás volt, nehéz volt alkalmazkodni mindenhez, de a végén már csak a szívünk vitt minket előre, kis is pontozódott nagyon sok játékosom, a Vasasnál is, rég láttam ilyen kemény mérkőzést, óriási dolgot hajtottunk végre."

Horváth Alex - kapus, AVUS
"Mérhetetlenül boldog vagyok, hiszen évről évre egyre magasabbra rakjuk saját magunknak a lécet és ugorjuk meg azt, amit elvárnak tőlünk még eggyel, kettővel, hárommal, most bejutottunk a 12-be. Azt gondolom, hogy sokat tettünk ezért, hogy ez így alakuljon."

Ez volt az AVUS utolsó középszakaszbeli mérkőzése. A győzelemnek köszönhetően a szombathelyiek a rájátszásban a 9-12. helyért küzdhetnek. Ennek első állomásaként szerdán a Szentes otthonában szálltak medencébe Matajsz Márk tanítványai, akik 11-12-re elvesztették a találkozót.