Hírek

Szoros meccsen verte az újoncot a Falco

2016. október 17., 17:06

Nagy küzdelemben 88:80 arányban legyőzte a Falco kosárlabdacsapata az újonc Vasas gárdáját. A szombathelyiek leginkább a második félidőben mutatott határozott védekezésüknek köszönhetik sikerüket.

Szoros meccsen verte az újoncot a Falco

Két vereséggel rajtoló kosárcsapat találkozott Szombathelyen az Aréna Savariában és a derbi elején úgy tűnt, hogy a Falcónak könnyedén sikerül javítania, ugyanis a 7. percben már 18:11-re vezettek a sárga-feketék az újonc Vasas ellen. A folytatásban azonban fordult a kocka és a félidő végén már a légiósaik találataira építő fővárosiak jártak nyolc ponttal előrébb. Térfélcserét követően szigorított a védekezésén Szrecsko Szekulovics együttese és Váradiék előbb ledolgozták hátrányukat, majd pedig sikerült a vezetést is visszavenniük. A találkozó végjátékában a vendégek mindent megtettek a fordítás érdekében, de a Falco minden próbálkozásukat visszaverte és 88:80 arányban megnyerte a mérkőzést.

Szrecsko Szekulovics vezetőedző, Falco KC Szombathely  
“Se a támadás, se a védekezés nem volt jó az első félidőben. Ez katasztrófa volt. Szerintem ez volt a legrosszabb meccs, amit játszottunk a felkészülés alatt és a bajnokságban. Egy csapat akkor erős, ha gödörben van és vissza tud jönni, aztán  tud nyerni.”

Az újonc Vasas gárdája határozottan jó teljesítménnyel rukkolt ki Szombathelyen. Sárosi Bulcsú három légióssal felálló csapata az utolsó percekig harcban volt a győzelemért és csupán a végjátékban adta meg magát.

Sárosi Bulcsú vezetőedző, Vasas Budapest
“Sokáig úgy alakult minden, ahogy elterveztük. De a második félidőben a Falco szigorított a védekezésén és agresszívabb lett a támadása. Kezdtek feljönni ránk és mi kapkodásba kezdtünk. Ennek az lett az eredménye, hogy az esélyesebb csapat megfordította a mérkőzést.”

A Falco csapata egy győzelemmel és egy vereséggel jelenleg a bajnoki tabella nyolcadik helyén áll. A szombathelyiek szerdán 18 óra 30 perckor az Atomerőmű SE  együttesét fogadják az Aréna Savariában. A paksiak a hetedik helyről várják a találkozót.