Hírek

Szoros vereség az SZKKA első NBI-es meccsén

2019. szeptember 03., 15:44

Története első NB I-es mérkőzését Kisvárdán játszotta a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A vasi megyeszékhelynek 44 év után lett ismét női élvonalbeli együttese. Joveticék, bár a félidőben még vezettek, végül 2 góllal maradtak alul Szabolcsban.

Szoros vereség az SZKKA első NBI-es meccsén

A Sipeki, Jovetic, Virág, Mitrovics, Gorilszka, Bandelier, Mayer összeállítású kezdőcsapat mindenféle megilletődöttség nélkül vetette bele magát a küzdelembe. Az első szombathelyi találatra 2 percet kellett várni, Gorilszka szerezte meg az SZKKA első élvonalbeli gólját. Sipkei kapusteljesítményének is köszönhető, hogy szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok az első félórában. A vasiaknál Gorilszka tűnt tarthatatlannak, a 10. percben már 3. találatát jegyezte. Hiába próbált meglógni a vendégektől a hazai alakulat, 2 gólos előnyüket hamar semmissé tette a két szombathelyi fiatal SZKKA-nevelés, Pődör Rebeka, majd pár másodperccel később Csire Fanni. A félidő végén ziccert és 7-est is hibázott a Kisvárda, így 1 gólos SZKKA-vezetésnél vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben sem változott a forgatókönyv, 1-1 gólnyi különbség volt a csapatok között. 10 perccel a záró dudaszó előtt ismét 2-vel tudott ellépni a Várda, akiknél Pásztor Bettina brillírozott a kapuban. A végjátékban a gyors gólváltásokból és a lüktető iramból a hazaiak jöttek ki jobban, így 25:23-ra megnyerték a végletekig kiélezett találkozót.

Dijana Jovetic - kézilabdázó, SZKKA
"Sajnálom, hogy nem nyertünk, de szerintem jó meccset játszottunk, jobban kellett volna védekeznünk, kevesebb hibával kellett volna játszanunk, szerintem túl sok hibát követtünk el, mikor X volt, megfordíthattuk volna a meccset, és ez az, amiért ma veszítettünk."

A szombathelyiek edzője szerint a kihagyott ziccereken túl a sikertelen 7 méteresek bizonyultak sorsdöntőnek.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Hát nagyon fáj, mert ugye mindenki azt mondta, nem mi vagyunk az esélyesek, de azért irányítottuk a meccset, ott voltunk meccsben idegenben. Büszke vagyok a lányokra, nyilván nem adnak érte pontot, így most boldog nem vagyok, de talán előremutat ez a mérkőzés, hogy idegenben így tudtunk játszani."

A vasiak soron következő bajnokijukat ismét idegenben vívják - így állapodott meg egymás között az SZKKA és az EHF Kupa-győztes Siófok. A találkozót szombaton 18 órakor rendezik a Balaton-partján.