Hírek

Szoros vereséggel zárta az alapszakaszt az NBA Szombathely Crushers amerikaifoci csapata

2020. október 26., 17:23

A Zúzók a Budapest Wolves ellen játszották első hazai meccsüket a szezonban, a két csapat a rájátszás elődöntőjében is találkozik.

 

Szoros vereséggel zárta az alapszakaszt az NBA Szombathely Crushers amerikaifoci csapata

Először lépett pályára hazai pályán a Divízió I-es bajnokságban az NBA Szombathely Crushers amerikaifoci csapata, amely az ország egyik legjobbját, a Budapest Wolves együttesét látta vendégül a Városligeti pályán. A találkozónak már nem volt tétje, ugyanis már korábban eldőlt, hogy a szombathelyiek a Nyugati csoport második, a fővárosiak pedig a Keleti csoport első helyén zárták az alapszakaszt. A mérkőzés pikantériája az volt, hogy az elért helyezések miatt a két csapat rögtön a rájátszás elődöntőjében is találkozni fog, így a mérkőző felek felmérhették egymás erősségeit, gyengeségeit.

A találkozó első félidejében kifogástalanul működött a Crushers futójátéka, Baranyai Péter és Trevin Howard is szerzett egy-egy touchdown-t, ám mivel az extrapont mindkétszer kimaradt, ezért a 14 helyett 12-7-re vezettek a nagyszünetben a szombathelyiek. A harmadik negyedet a Wolves kezdte és egy hosszú támadás végén bevitt touchdown-nal 14-12-re megfordította az állást. A Crushers a folytatásban minden követ megmozgatott, a negyedik negyed végén a győzelemért támadhatott, ám a hárompontot érő field goal-kísérlet, valamint az utolsó passzjáték sem volt sikeres, így a rendkívül szoros találkozót a vendég Budapest Wolves nyerte 14-12-re.

Tatár Sándor - játékos-edző, NBA Szombathely Crushers
“Egy kicsit nagyobb tűz, úgy gondolom, hogy az hiányzott. Iletve hiányzott egy nagyon-nagyon meghatározó játékosunk, aki ma nem tudott itt lenni. Ő az a srác, aki nagyon tud tüzelni és fel tudja tüzelni a srácokat. Úgy látom, hogy most ez hiányzott a csapatnak.”

A Crushers amerikai játékosa abban bízik, hogy a visszavágón, a rájátszás elődöntőjében egy jobb felkészüléssel legyőzhetik a Wolves-t.

Trevin Howard - játékos, NBA Szombathely Crushers
“Úgy érzem, hogy ha jobban felkészülünk,akkor kemény meccs lesz mindkét csapat számára. Remélem győzelemmel zárjuk majd azt a meccset. Minden a felkészülésen múlik, készen kell állnunk a meccsre.”

Az elődöntőt novemberben rendezik, Budapesten a Wolves otthonában.