Hírek

Szupermenza - Megújult a Gothard Jenő Általános Iskola étkezője

2019. szeptember 18., 13:38

A 400 gyermeket kiszolgáló helyiség a Szupermenza program keretében, mintegy 18,5 millió forintos beruházással valósulhatott meg. Alapvető cél a jó minőségű étkezési környezet kialakítása.

Szupermenza - Megújult a Gothard Jenő Általános Iskola étkezője

Már az utcáról is látszik, hogy ez egy különleges menza: a színes gyümölcsök is a Szupermenza program keretében kerültek fel az ablakokra - belülről egyébként átlátszó a díszes üveg.

Kovács Bíborka
“Szerintem finomabbak lettek az ételek, és tetszik a nagy díszítés, a székek, meg az is tetszik, hogy nem porcelánból, hanem műanyagból vannak a tányérok, és az nem tud eltörni, ha leesik, és az ablakok is nagyon tetszenek, mert kívülről nem lehet belátni, csak belülről ki!”

Az igazgató nemcsak a gyerekek örömét hangsúlyozta: szerinte az infrastrukurális megújulás az iskolai egészségnevelést is hatékonyan szolgálja.

Nagyné Tancsics Ildikó - intézményvezető, Gothard Jenő Általános Iskola
“Olyan ebédlő kialakítására került sor, amely az előzőnél egy jóval modernebb környezetben tudja az étkezését biztosítani a tanulóinknak. Naponta 400 tanulónk ebédel, és én azt gondolom, hogy jó helyre került a fejlesztés.”

Az ünnepélyes átadón a város vezetői is részt vettek, akik az iskola tanulóinak műsorát láthatták. A Szupermenza programot néhány éve indította el a Hungast. Ez az első Vas megyei beruházásuk - mondta el a magyar gasztronómiai érdemérem tulajdonosa.

Végh Tamás - gasztronómiai igazgató - Hungast Kft.
“Nem csak a beltartalom legyen igazán gazdag, egy nagyon magas technikai háttérrel készülő ételek mellett, hanem az az étkezési környezet, étkezési kultúra, amit sugall egy szupermenza, és az a környezet, amit megvalósít, ezáltal sokkal színesebbé, gazdagabbá, élményszerűbbé teszi az étkezést, a perceket, amit a gyerkőcök itt el tudnak tölteni.”

A feliratok az edukációt szolgálják. A Gothard Jenő Általános Iskola tálalója egy nagyobb beruházás része - mondta el az Elamen Zrt. vezetője.

Rózsás Anikó - nyugat-magyarországi területi igazgató, Elamen Zrt.
“Kifejezetten egy nagyon kellemes étterem készült el, egy icipicit a tálaló konyhánk is megújult, fejlesztésre került, ettől nyilván a kollégáim is nagyon boldogok, ennek a fejlesztésnek a része még az Aranypatak Étterem felújítása, illetv az Orlay főzőkonyhánknak a flújítása, ami főleg a technológiában jelent jelentős változást.”

Ez az óvodások és általános iskolások étkeztetését érinti előnyösen. Mint elhangzott: az étteremfejlesztések a magyar étkezési kultúrára is jótékony hatással lehetnek.