Hírek

Szurkolói ankétot tartott a Haladás

2019. július 02., 15:28

A Haladás VSE vezetősége hétfő délelőtti ülésén felhatalmazta az egyesület társadalmi elnökét, hogy szándéknyilatkozatot írjon alá a patinás labdarúgóklubot működtető kft. többségi tulajdonosával, meglévő tulajdonrésze átvételéről. A fejleményekről a szurkolókat is tájékoztatták.

Szurkolói ankétot tartott a Haladás

Folyamatosan érkeztek a szurkolók a rendkívüli ankétra késő délután, nagy volt az érdeklődés a Haladás jövőjét illetően. A futballklub elöljárói és a HVSE képviseletében Bokor Zsolt elnökhelyettes vázolták a pillanatnyi helyzetképet, és ismertették a délelőtti elnökségi ülés részleteit. Ezeknek a lényege, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. a tervek szerint beolvad a Haladás VSE-be, azaz a futballisták visszatérnek az anyaegyesületbe, ahonnan 1995-ben kiváltak. Így a futballklub jelenlegi kedvezőtlen gazdasági helyzete is megoldódhat.

Illés Béla - sportigazgató, Szombathelyi Haladás
"Létrehoztunk vagy szerződünk majd egy ajándékozási szerződéssel, aminek az a lényege, hogy a Halmill Kft. átadja a tulajdonrészét, vagyis elajándékozza a Haladás VSE-nek."

A szándéknyilatkozat Szombathely önkormányzatának mint tulajdonosnak aktívabb és nagyobb mértékű szerepvállalását is kéri. Az ankéton szó esett a Haladás játékospolitikájáról is. Tóth Miklós leszögezte, hogy itt szeretnék tartani a helyi nevelésű értékeket - köztük például Németh Máriót és Jagodics Márkot -, ám ez nem csak a klubon múlik.

Tóth Miklós - ügyvezető, Szombathelyi Haladás
"Őket szeretnénk megtartani. Azt tudni kell, hogy nyilván ahhoz, hogy egy játékos átigazoljon, a játékosnak is alá kell írnia a szerződést, a Jagodics Márk szerződésében van kivásárlási ár. Ha jön egy klub, aki ezt kifizeti, és a Jago úgy dönt, hogy menni akar, ha aláírja a szerződést, akkor el kell engednünk.”

"Március óta nem kaptak fizetést a játékosok, remélem ti se."

Az elkeseredett szurkolók nem finomkodtak véleményük kifejezésekor, a jelenlegi helyzetért egyértelműen a jelenlegi klubvezetést okolták.

"Ez amit ti csináltatok, ez botrányos. És ezt így, hogy ejnye-bejnye, meg itt előadjátok magatokat, még majdnem úgy jön ki, hogy itt bájologtok, meg még valaki talán el is hiszi, megmondom őszintén egy sz***ág az egész."

A keserű és indulatos szavak ellenére a szurkolók azt várják az átalakulástól, hogy ezzel visszatér a Hali korábbi sikereinek útjára.

Keringer Zsolt - elnök, Haladás Szurkolói Kör
"A szurkolók mindent elmondtak, ami az elmúlt időszakban felgyülemlett bennük, és úgy gondolom nagyon sok igazság elhangzott. Nagyon remélem, hogy most a mai napon bejelentettek folytatódnak és tényleg átalakul a klub olyan szintre, hogy ismét versenyképes lesz."

Ami a csapat felkészülését illeti, szerdán idegenben a Puskás Akadémia, pénteken az orosz Krasznodar II. ellen vív edzőmérkőzést a Hali Ausztriában.