Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Támogatás oktatással

Adásban volt: 2018. október 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Idén két ötödikes diák, később akár többen is kaphatnak Szombathelyen önkormányzati támogatást kiemelkedő tehetségük kibontakoztatásához. A program újdonsága, hogy a szociálisan is rászoruló gyerekeket nem pénzzel, hanem oktatással, élménnyel segítik.

Van, hogy már első osztályban látható, ha egy gyerek ügyes rajzos, negyedik osztály végére pedig akár nyilvánvalóvá is válhat a kiemelkedő tehetség. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy ezt kibontakoztassa, ezért a szombathelyi önkormányzat most két rászoruló diákot támogat új formában, egyikük a Váci iskolába jár. Szaktanára fontosnak tartja, hogy ne azon múljon az előbbre jutás, meg tudja-e venni a drágább rajzeszközt a szülő.

Vörös Lívia - tanár, intézményegység-vezető, Váci Mihály Általános Iskola
“Vannak ilyen programjaink, mint alkotótábor, ahová ezek a gyerekek nyilván szintén nem tudnak eljönni, tehát hiába van alapvetően a génjeikben a tehetségnek a csírája, nem tudják úgy fejleszteni, mint egy jobb körülmények között élő család esetében.”

Hosszas bizottsági előkészítő munka után tavasszal döntött a városi közgyűlés a Szent Márton Esélyegyenlőségi Támogatási Program elindításáról.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Úgy gondolom, hogy amit most sikerült kialakítani, az akár országos példa is lehet. Hiszen a gyerekek és szüleik nem pénzbeli támogatást kapnak, hanem úgymond oktatást, szolgáltatást vásárolunk számukra. Tehát az oktatásukat fogjuk finanszírozni az önkormányzati költségvetésből.”

A Pálos Károly Szolgálat munkatársai, vagyis a mentorok egyéni fejlesztési terveket készítenek. Ez alapján költik majd el az idén rendelkezésre álló fél-fél millió forintos támogatást.

Németh Viktória - családsegítő, Pálos Károly Szolgálat
“Bármilyen olyan eszközre, festészethez szükséges eszközre lehet fordítani, illetve bármi olyan élményre akár, ami azt segíti elő, hogy még közelebb érezze magát az adott dologhoz, amiben ő ügyes, és tényleg élményekkel gazdagodjon.”

A segítséget akár nyolc éven keresztül is kaphatják. A tervek szerint tavasszal újra meghirdetik a lehetőséget, azaz jövő ősszel újabb rászoruló, ugyanakkor valamiben tehetséges gyerekekkel bővülhet a támogatottak köre.

2018. október 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében