Hírek

Tanácskozás és díjátadás az Öko-majálison

2019. május 07., 15:56

A digitalizáció és a 3D nyomtatás két lehetséges válasz a klímaváltozásra - többek között erről tanácskoztak szakemberek az idei Öko-majálison, ahol átadták a 2019-es év környezetvédelmi díját is.

Tanácskozás és díjátadás az Öko-majálison

Negyedik alkalommal rendezték meg az ÖKO-Majálist, amelynek nyitónapján Digitális környezetvédelem, és hulladékgazdálkodás címmel tartottak konferenciát az Őrvidékházban. A digitalizáció bezetésével egyszerűbbé, olcsóbbá és környezetbaráttá tehető a hulladékgyűjtés.

Pajor Attila - vezető tanácsadó
“Úgy gondolom, hogy a digitalizációnak egyre nagyobb szerepe van az életünkben és szükséges, úgy gondolom, hogy ez egy felelősség számunkra, hogy mi tudjuk azt, hogy mi az amit kibocsájtunk, mi történik majd ezzel a hulladékkal és mennyire fogjuk az életünket ezzel jobbá tenni vagy jobbá tenni, mennyire tudunk a gyermekeinknek, unokáinknak egy jobb jövőt biztosítani.”

A 3D-s nyomtatási technológia környezvédelmi előnyeivel foglalkozott az egyik előadás.

Joós Attila - Pannon Gazdasági Hálózat munkatársa
“Termék elkészítése során keletkező hulladék az szinte elhanyagolható, ezáltal sokkal környezetbarátabb is lehet mint egy hagyományos gyártás.”

Átadták a Vas Megyei Önkormányzat környezetvédelmi díját.

Dr. Kondora Bálint - alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
Gayer Gyula emlékplakett, ez az önkormányzatnak a környezetvédelmi kitüntetése, amit most már évtizedek óta az ÖKO-Majális keretében nyújtunk át annak a személynek vagy annak a szervezetnek, aki méltó erre, méltónak találunk erre.”

Az idei évben Papp Róbert, a Zöldműhely Bt. ügyvezetője kapta a kitüntetést, aki nagy szerepet vállalt abban, hogy létrejött Vas megye klímastratégiája. A dokumentum segítségül szolgál ahhoz, hogy a megye vállalkozásai megismerjék és alkalmazkodjanak a klímaváltozáshoz.