Hírek

Táncos-válogatást tartottak a Weöres Sándor Színházban

2013. szeptember 13., 18:10

Jövő tavasszal kerül színre „A dzsungel könyve” című musical, ehhez keresnek táncos szereplőket. 18 és 28 év közötti fiatalok mérették meg magukat, nem csak Vas megyei táncosok.

Táncosokat válogatott Horgas Ádám, A dzsungel könyve rendezője. A darabot 2014 márciusában állítják színpadra a Weöres Sándor Színházban, most a leendő tánckarba keresték a szereplőket.

Horgas Ádám – rendező
„Nagyon temperamentumos zenéje van, meg főként állatokat fognak alakítani a táncosok, tehát nagyon energikus táncosokat keresek, olyanokat keresek, akik kicsit színészek is, tehát a jelenlétük is mérvadó lesz a színpadon.”

Mintegy 25 táncost mozgat majd a színdarab, pörgős produkciót ígérnek az alkotók.

Bodor Johanna – koreográfus
„Egyáltalán nem klasszikus módon kell tudni táncolni, tehát nagyon sok elementáris, elemi, zsigerből jövő energiát kell tudni produkálni. Nagyon sok lesz a gyors öltözés, változnak a képek, hol farkas vagy, hol majmóca.”

A válogatásra viszonylag kevés táncos vállalkozott: 15 fiatalt mozgatott meg a koreográfus és a rendező. A leendő tánckar tagjai nem csak helyből érkeztek a válogatásra és komoly táncos múlttal rendelkeznek.

Hajdú Anita
„Budapestről jöttem és szeretnék bekerülni ebbe a darabba, nagyon szeretem ez a darabot, Budapesten voltam is benne régen, a Pesti Színházban, úgyhogy nekem nagy kedvencem A dzsungel könyve.”

Szombat Gergő
„Kiskorom óta táncolok, társastánccal kezdtem, nyolc évig táncoltam és utána két évet akrobatikus rock&roll-t táncoltam, egy évig hip-hop-oztam, és most már két éve funky-zom itt Szombathelyen.”

Balázs Kitti
„Győrből érkeztem, és nagyon szeretem A dzsungel könyvét, és a musicaleket, kedvenc műfajom a musical. Németországban is voltam musical-turnén és ott is csináltuk.”

Az első válogatás volt a keddi, újabb castingot is tartanak majd a készítők.