Hírek

Tanulmányúton Vasban

2019. május 22., 15:47

Nyolc ország turisztikai szakemberei érkeztek szakmai tanulmányútra a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal sikeres nemzetközi pályázatának köszönhetően. A program célja a természeti és kulturális örökségek védelmét szolgáló szakpolitikai intézkedések hatékonyságának növelése, miközben a résztvevők megismerhetik egymás jó gyakorlatait.

Tanulmányúton Vasban

Olasz, finn, máltai, spanyol, lengyel, román, német és vasi idegenforgalmi szakemberek gyűltek össze a megyeházán, hogy egy interregionális projekt keretében megismerkedjenek a megye természeti és kulturális értékeivel, turisztikai kínálatával. Egy pályázatnak köszönhetően nyolc ország képviselői szakmai tanulmányutakon vehetik sorra egymás jó gyakorlatait.

Neuwirthné Bilics Anikó – csoportvezető, Vas Megyei Önkormányzati Hivatal
Minden tanulmányút végén van egy összegzés, és a jó gyakorlatokat természetesen megosztjuk a hazai szervezetekkel is, illetve mi is viszünk ezekre a tanulmányutakra vasi szervezeteket, akik a turizmusban érdekeltek. 2.20

A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal az elmúlt években számos határon átnyúló pályázatban vett részt. A tematikus turisztikai útvonalak európai összegzését célzó interregionális projektben is aktív szerepet vállalt. A szakmai tanulmányutak sora Németországban kezdődött, a következő állomás Finnországban lesz a vasi látogatás után egy hónappal.

Balázsy Péter – jegyző, Vas Megyei Önkormányzati Hivatal
Abban bízunk, hogy ezek a látogatások alkalmat adnak arra is, hogy megismerjük, hogy működik igazán jól egy turisztikai rendszer, egy turisztikai kínálat, amellett arra is, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy Vas megyében, Magyarországon milyen turisztikai értékek vannak. 3.55

A turisztikai szakemberek Szombathelyen megismerkedhettek a Szent Márton úttal. A Szent Márton Látogatóközpont megtekintése után a kőszegi Alpannonia túraútvonal, a felsőcsatári Vasfüggöny kerékpárút és a büki Toboz Ottó kalandtúra szerepelt a vasi tanulmányút kínálatában.