Hírek

Táplánszentkereszti fejlesztések

2011. február 10., 16:53
Nagyszabású intézményfejlesztés kezdődik heteken belül Táplánszentkereszten: uniós támogatásból bővítik az óvodát és bölcsődét is építenek. A település összesen mintegy 150 millió forintot költhet a két beruházásra. Ezáltal több gyereknek jut hely, és az anyukák korábban visszamehetnek dolgozni.
Táplánszentkereszti fejlesztések


Táplánszentkereszten egyelőre nincs bölcsőde, pedig évek óta nagy igény lenne rá. Az önkormányzat tavaly ideiglenesen családi napközit alakított ki ebben a régi szolgálati lakásban. Hét gyereket tudnak ellátni, de itt is várólista van. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kibővítik és felújítják ezt a házat, és augusztusban megnyílik az új, 20 férőhelyes bölcsőde.

Perl János - polgármester, Táplánszentkereszt
"Pályázatot nyújtottunk be tavaly márciusban, elég hamar el is bírálták, kedvező döntés született. 83 millió forint a beruházás összköltsége, és 10 százalékot kell az önkormányzatnak biztosítania."


Az új, 560 m2-es épület akadálymentes lesz, a közelben parkolókat alakítanak ki. Olyan eszközöket is vásárolnak, amelyekkel a sajátos nevelési igényű gyerekek felzárkóztatását tudják segíteni. A bölcsődében 9 új munkahely létesül. Ugyancsak pályázati támogatással újul meg az óvoda épülete is. A 30 éves épületen utoljára 2008-ban végeztek átalakításokat. Most visszabontják a tetőt, és ráépítenek egy emeletet. Az új részlegben lesz orvosi és nevelői szoba, tornaterem is. A bővítésnek köszönhetően a jelenlegi négy mellett egy újabb csoportnak lesz hely. Az átalakítási munkák ideje alatt az ovisok az általános iskolában kapnak ideiglenesen helyet, a bölcsiseket egy családi házba költöztetik át. A bölcsőde már augusztusban, az óvoda szeptembertől fogadja a kicsiket.