Hírek

Targoncások versenyeztek

2019. május 20., 14:56

Tolóoszlopos, vontató, homlokvillás 1, illetve 3 és fél tonnás - egy jó targoncavezetőnek mindhez kell értenie. Indunia azonban mindenkinek csak egy kategóriában lehetett azon az idei nagyvállalati versenyen, amelyet idén a Schaeffler parkolójában rendeztek szombaton.

Targoncások versenyeztek

Egyszerre volt szakmai megmérettetés és családi nap a negyedik Nagyvállalati Targoncás Verseny. A házigazda kuplunggyártó cég munkatársai négy pályát építettek fel a parkolóban.

A feladatokat minél kevesebb hibával, a lehető legrövidebb idő alatt kellett teljesíteni.

Dávid alig két éve dolgozik targoncásként az egyik szombathelyi nagyvállalatnál, mégis  versenybe szállt most. És bár jól ment neki, nem volt elégedett magával.

Döbröntei Dávid - BPW-Hungária Kft.
“A keret, a T keret és a pálcás feladat, az nem volt egyszerű, az volt a legnehezebb szerintem. Amúgy mehettem volna jobbat is.”

Fejlett térérzék és jó reflexek - a targoncavezetők szerint a szaktudás mellett ezekre van szükség itt, főleg, ha szlalomozni, kosárlabdázni és pincérkedni is kell közben. A verseny a tapasztaltabbakat is megizzasztotta.

Németh Lajos - Schaeffler Savaria Kft.
“Négy éve van már jogosítványom, a kategória az a vontató targoncával volt. Nehézség? Nekem nehéz volt.”

A nagyvállalati targoncaversenyt most rendezték meg negyedszer az Aptiv, a BPW, az iQor és a Schaeffler dolgozóinak részvételével. A szervezést minden évben más vállalja, a feladatok is évről évre változnak.

Szigeti Tibor - ügyvezető igazgató, Schaeffler Savaria Kft.
“Igazából mindenki profi, aki eljön erre a versenyre, vállalatonként 12 fő indult, de itt valahol az idegeknek a harca ez. Úgyhogy nagyon kiegyensúlyozottan, nagyon megfontoltan kell a pályán mozogni. És mindez stresszben történik, mert ugye mindenki nyerni akar.”

Végül mind a négy kategóriában kihirdették a dobogósokat, az összesített pontok alapján a vándorkupa a tavalyi győztesnél, az Aptivnál maradt.