Hírek

Tarlótűz pusztított kedden a 89-es főút mentén, az oladi körgyűrű mellett

2019. július 24., 19:00

Eddig ismeretlen okokból kapott lángra több helyen is a tarló, illetve a száraz aljnövényzet. A tűzoltóknak sikerült időben megfékezniük a tüzet, amely az oladi háztömböket is veszélyeztette.

Tarlótűz pusztított kedden a 89-es főút mentén, az oladi körgyűrű mellett

Késő délután riasztották a katasztrófavédelem munkatársait a tűzesethez. A légi felvételeken jól látszik, hogy mekkora területen pusztítottak a lángok.

Kiss Péter - helyettes szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"A két helyszínre a szombathelyi, táplánszentkereszti önkéntesek, illetve a  szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Összesen 26 fővel voltak kint a kollégák és fecskendőkkel, kézi szerszámokkal kezdték el a tüzek oltását és hajtották végre egyrészt a terület lefeketítését, előtte a körülhatárolását és aztán a tűz eloltását."

A tűz mintegy 2500 négyezetméternyi területet érintett, de szerencsére sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett. A kiskerteket és az oladi lakóövezetet ugyan veszélyeztette, de a lángokat sikerült megfékezni, így a tűz nem terjedt tovább.

Kiss Péter - helyettes szóvivő, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
"A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálata pedig szintén kiment a helyszínre, akik tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják, hogy mitől keletkezhetett a tűz és az eljárás lezárultával tudunk majd biztosat mondani, hogy pontosan mi is okozhatta ezt a tűzesetet."

A vizsgálat eredménye a következő hetekben kiderül. Amennyiben felmerül a szándékos gyújtogatás  gyanúja, akkor a rendőrség veszi át az ügyet.