Hírek

Tarolt a répcelaki tekecsapat az országos bajnokság vasi állomásán

2024. január 24., 18:29

Tarolt a répcelaki tekecsapat az országos bajnokság vasi állomásán. A VAOSZ-csarnokban több mint 80 versenyző részvételével zajlott a területi selejtező. A legjobbak ezúttal 600 fa feletti eredménnyel rukkoltak ki, amely országos szinten is kiváló eredménynek számít.

Tarolt a répcelaki tekecsapat az országos bajnokság vasi állomásán

Elindult a városi-városkörnyéki bajnokság, és megkezdődött a Vas vármegyei férfi egyéni selejtező kör is, amelyen a régió valamennyi játékengedéllyel rendelkező tekézője elindulhatott.

Hegedűs András - szervező

Igazából itt az igazolt státusz a döntő, tehát itt az amatőrök most nem indulhatnak. A felkészülést mi adtuk meg a hármas kupával, amiről már szó volt. Gyakorlatilag belecsöppentek, tehát ilyen évindító kisebb verseny, amivel majd szépen felpörögve eljutnak a végén arra, hogy az országos döntőbe illetve a bajnokság végére is megfelelő állapotba kerüljenek.

Az Országos Teke Szövetség által közreadott táblázatból kiderül, hogy Vas megye 121 ponttal listavezető a vidéki vármegyék között. Az egyéni megyei selejtezőben 80 igazolt tekéző gurított. Az erőfelmérőn a nemzeti bajnokságban szereplő Répcelak csapatának tagjai is részt vettek.

Kiss Zsolt - vezetőedző, Répcelak SE

Jelen állapotban harmadikak vagyunk a bajnokságban, egész télen készültünk. Ez egy jó erőfelmérő a bajnokság kezdetére. Hát az eredmények kicsit váratnak még magukra, de reméljük, hogy a jövő héten már jobb eredményeket tudunk gurítani. A nem várt eredményt olyan játékos hozta a mai napon, aki mondjuk kevés szerephez jut a bajnokságban, de remélem azért a többiek is, mindenki valószínűleg továbbjut az eredményei alapján és a mérkőzéseken, a következőn vagy a Magyar Kupában még állva vagyunk, úgyhogy ott is kellünk még párhuzamosan eredményeket elérni.

A megyei selejtezőt végül a várakozásoknak megfelelően répcelaki versenyző nyerte: Danóczy Richárd 626 fával lett a legjobb, megelőzve csapattársát Szabó Attilát és a perenyei Krancz Rajmundot. A városi-városkörnyéki sorozat mellett hétvégén a nemzeti bajnokság is folytatódik.