MNB
MNB - 2

Hírek

Taroltak a kínaiak a szombathelyi asztalitenisz versenyen

2018. november 14., 14:38

Óriási kínai fölény jellemezte az Aréna Savariában megrendezett korosztályos nemzetközi asztalitenisz-versenyt. Szinte minden kategóriában ázsiai sportolók diadalmaskodtak. A magyaroknak egy bronzérem jutott.

Taroltak a kínaiak a szombathelyi asztalitenisz versenyen

Hatodik alkalommal tartottak Szombathelyen a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség körverseny-sorozatába tartozó serdülő és ifjúsági erőpróbát. A viadalon részvételi csúcs született, ugyanis hazánkban ilyen népes mezőny még nem szerepelt egy korosztályos rendezvényen sem. Ráadásul ezúttal a sportág krémjét alkotó kínai sportolók is érkeztek a vasi megyeszékhelyre.  

Lajtai Kristóf - versenyigazgató, MOATSZ
“Háromszázhatvan versenyző vesz részt az eseményen 46 országból. A legerősebb ázsiai nemzetek Korea kivételével képviseltetik magukat. Egyértelműen látszik a kínai játékosokon, hogy milyen színvonalat képviselnek.”

A rendező jogán Magyarország 44 fiatal asztaliteniszezőt indíthatott. A viadalon a honi fiatalok tapasztalatot szerezhettek a különféle stílusokkal, valamint ütőborításokkal kapcsolatban is. Ezeket leginkább majd a korosztályos világversenyeken tudják kamatoztatni.

Volentics Anna - asztaliteniszező, magyar korosztályos válogatott
“Vannak tollszárosok, meg szemcsések. Két oldalt szemcse. Ezekkel nem nagyon szoktam játszani.”

A versenyt idén is megtisztelte jelenlétével Jónyer István. A többszörös világbajnok sportoló szerint most az ázsiaik nagyon komoly fölényben vannak az európaiakkal szemben. Ezért érdemes tőlük minden apróságot ellesni.

Jónyer  István
“Azt hiszem, hogy ez a verseny egy löketet adhat a magyar fiataloknak, hogy még jobban odafigyeljenek a külföldiekre. Tanuljanak is tőlük, mert itt azért lehet mit tanulni. A kínaiak és a japánok most nagyon elöl járnak.”

Az összesen 8 ezer dollár összdíjazású viadalon egyértelműen a kínaiak domináltak. Szinte minden érmet ők vittek haza. A magyarok legeredményesebb versenyzője Harasztovics Fanni volt, aki német társával az ifjúsági leány párosok vetélkedésében lett harmadik.