Hírek

Társasjátékra hívja a szombathelyi közönséget is a Kőszegi Várszínház

2018. július 11., 13:30

Paul Portner Hajmeresztő című krimiben ugyanis a nézők segíthetnek a nyomozónak a gyilkos kézrekerítésében. A premier csütörtökön lesz, ezután még hétszer játsszák a zenés darabot. A főpróbán jártunk.

Társasjátékra hívja a szombathelyi közönséget is a Kőszegi Várszínház

Holtan találják a fodrászszalon tulajdonosát. A rendőrök hamar kiderítik, hogy csak az üzletben dolgozók vagy a vendégek egyike lehet az elkövető. De melyikük az?

Göttinger Pál - rendező, színész
“Minden lehetőségre felkészülünk a próbán, és a közönség fogja eldönteni végül,  hogy ki volt a gyilkos, és ennek megfelelően kinek mi volt az indítéka, és merre haladjon tovább a történet.”

Akár estéről estére is változhat a történet.

Pócza Zoltán - igazgató, Kőszegi Várszínház
“Ez egy interaktív előadás, és hogy miért választottuk ezt az előadást, annak alapvetően az az oka, hogy szeretnénk egy fiatalabb közönséget is bevonzani a Kőszegi Várszínházba.”

A nézők - mint a gyilkosság tanúi - a játékmester nyomozó közreműködésével kérdéseket tehetnek fel a gyanúsítottaknak.

A feltett kérdésekre azonnal reagálni kell. Az improvizáció nagyobb odafigyelést kíván a színészektől.

Kálid Artúr - színművész
“Másképp kell mozognia az agytekervényeknek. Nem elég csak megtanulni a szöveget, és azt elmondani, hanem nagyon ott kell lenni. És ami a legfontosabb, hogy mindenki egy bizonyos karaktert játszik, és abból a karakterből kell válaszolni.”

Bárhogy alakul az előadás vége, a közönség választ kap arra, hogy miért gyilkolt az elkövető. Legyen az a harsány fodrász, a flegma fodrásznő, a nagyvilági úrinő vagy a fontoskodó műkereskedő.