Hírek

Tartalékosan is nyerni tudott a Szombathelyi Haladás

2020. december 08., 18:50

A zöld-fehérek idei utolsó hazai mérkőzésükön 2-0-ra győzték le a Siófok együttesét.

 

Tartalékosan is nyerni tudott a Szombathelyi Haladás

A betegségek és sérülések miatt rengeteg hiányzóval felálló Szombathelyi Haladás a BFC Siófok csapatát látta vendégül hétfő este a 2020-as év utolsó hazai bajnokiján. Nagy elánnal kezdtek a gárdák, de az első 20 percben nem forogtak veszélyben a kapuk. A 26. percben Doktoricsot rántották le a tizenhatos előterében, a veszélyes helyről járó szabadrúgást Rácz csúnyán fölé durrantotta. Keményen, harcosan játszott a Haladás, a Siófok nem tudott komoly helyzetet kidolgozni. Az első félidő hajrájában Rácz lépett ki két védő gyűrűjében, éles szögből leadott lövését vetődve hárította Hutvágner, így a szünetre maradt a nulla-nullás állás.

A térfélcserét követően hamar megszerezte a vezetést a Szombathelyi Haladás: Medgyes a baloldalról tört be a tizenhatoson belülre, jó ütemben passzolt Németh Márióhoz, aki hat méterről okosan a kapuba pöckölte a labdát. Pár perccel később siófoki lehetőség adódott: Deutsch Bence ballal Rózsa kapuja mellé bombázott. A 65. percben kettőre növelte előnyét a Haladás: a házigólkirály Medgyes egy-egyezett védőjével, majd elemi erővel kilőtte a rövid felsőt. Ez volt a szombathelyi támadó szezonbeli 10. találata. Három perccel később szépíthetett volna a Siófok, ám Elek közeli fejesénél előbb Rózsa mutatott be óriási bravúrt, majd Csilus mentett a gólvonalon, így maradt a 2-0. A hajrában már nem változott az eredmény, a Szombathelyi Haladás tartalékosan is le tudta győzni a Siófok gárdáját, így biztosította hatodik helyét a tabellán.

Medgyes Zoltán - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Úgy gondolom, hogy ez igazi csapatmunka volt. Azt nem mondanám, hogy könnyű volt, hiszen az első félidőben nagyon magasan kitolta a védekezését a Siófok és gondunk akadt a labda kihozatallal. A félidőben átbeszéltük a dolgokat, és ahogy kijöttünk a második félidőre, szerintem így kell minden meccset kezdeni, hiszen két gólt tudtunk rúgni. Nagyon örülök, hogy megnyertük a mérkőzést. “

A 2020-as év utolsó mérkőzését vasárnap, a Szolnok vendégeként vívja a Szombathelyi Haladás.