Hírek

Tartalékosan nem volt esélye a Haladás női röplabdacsapatának

2020. február 04., 14:25

A sérülésektől tizedelt szombathelyi lányok Újpestet fogadták az extraliga alapszakaszában. A tabellán utolsó helyen álló zöld-fehérek a második játszmát szorossá tudták tenni, de végül 3-0-ra kikaptak a fővárosiaktól.

Tartalékosan nem volt esélye a Haladás női röplabdacsapatának

Borzasztóan nehéz helyzetben várta az Újpest elleni extraliga mérkőzést a Hungast-Haladás női röplabdacsapata. A mindössze egyetlen győzelemmel álló zöld-fehéreknek a sérült Sophie Wallner, Csóka Lili és Genesis Miranda nélkül kellett helytállnia a legjobb négy közé jutásért harcoló UTE ellen az alapszakasz 14. fordulójában. A hiányzók helyére az utánpótlásból álltak be, így került a keretbe Dóka és Németh Tekla.

Hiába a szépszámú közönség, a fiatalokkal teletűzdelt és szokatlan, új felállásban játszó Haladás a nyitószettben nem tudta megnehezíteni a lilák dolgát. Az UTE gyorsan ellépett, ezért Leiszt Máté időkéréssel próbálta felrázni a szombathelyi csapatot. A vendégek lendületét azonban a rövid szünet sem törte meg, a Haladás 25-12-re elveszítette az első játszmát.

A megilletődött kezdés után a második szettben egy egészen más Haladást láthatott a publikum. A házigazda Császár vezérletével remekül tartotta magát, a csapatok fej-fej mellett haladtak. Hazai oldalról több szemet gyönyörködtető jelenetet is láthattunk, 23-23-ig szorosan alakult a szett, ám az utolsó két pontot az újpestiek szerezték,így 2-0-ra növelték az előnyüket.

A harmadik játszmában az Újpest próbálta lezárni a 3 győztes szettig tartó összecsapást. Bár a Haladás egy ideig jól tartotta magát, az erősebb kerettel rendelkező vendégek érvényesítteték a papírformát, és a 25-16-os utolsó szettel 3-0-ra legyőzték a szombathelyi lányokat.

Leiszt Máté - vezetedző, Hungast-Haladás
“Ebben a szezonban már tényleg nem tudom hányadszor kellett új felállásban bizonyítanunk. Ez az első szettre rá is nyomta a bélyegét, ugye nem tudtunk sokat gyakorolni ebben a felállásban. A második szettől kezdve azt gondolom, hogy beletettük a szívünket a játékba, és ennyi volt benne.”

A sereghajtó Hali legközelebb február 9-én, a listavezető Nyíregyháza vendégeként lép parkettre.