Hírek

Tartós élelmiszert kaptak a rászorulók

2010. december 13., 17:16

Közel 200 tonna tartós élelmiszer érkezett Szombathelyre az uniós készletekből. A csomagokat az Egyházmegyei Karitász juttatja el a rászorulóknak a megye 180 településére. Összesen mintegy 27 ezer kisnyugdíjas és nagycsaládos részesül a segélyből.

 

Tartós élelmiszert kaptak a rászorulók

Az egyik városszéli raktárépület udvarára érkeztek meg az adományok. Az önkéntesek targoncával és élőláncban pakolták le a raklapokat. Nyolc kamion hozott összesen 192 tonna lisztet, csemegekukorica konzervet és száraztésztát. A segély uniós készletből származik, a Mezőgazdasági Hivatalon keresztül jut el a segélyszervezetekhez. Évente kétszer szállítanak a győri elosztóközpontból: Szombathelyre július elején érkezett az első adag rakomány, ez a második a hóesés miatt a tervezettnél később jött. Az Egyházmegyei Karitász a pélbániahivatalokon keresztül osztja szét a csomagokat a rászorulóknak megyeszerte. 

Rácz Attila - munkatárs, Egyházmegyei Karitász
"Tőlünk elvisznek ugye különböző településekre az egyházmegyén belül, 179 településen 7000 család és 27 000 ember részesül az adományból."


Nagy Gyula
"82 nagycsaládos és egyedül élő személyhez és ha az idő engedi, még ma ki is kerül a szállítás."


Hosszú sor a Szent Márton plébánia előtt, itt délután kezdték kiosztani az élelmiszercsomagokat. Nagycsaládosok, a létminimum közelében élők és kisnyugdíjasok kapják a csomagot, összesen 225 család. Öt doboz konzerv és 24 csomag száraztészta a fejadag. Szombathelyre ezúttal lisztet nem hoztak, azt most a vidékiek kaptak. Akinek nem jutott csomag, annak karácsonyi ajándékcsomagot ad a karitász.