Hírek

Tavasszal ismét Spartan Race erőpróbának ad otthon Szombathely

2024. január 31., 17:19

Tavasszal ismét Spartan Race erőpróbának ad otthon Szombathely. A versenyzők felkészülését segítette a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és az ELTE Sporttudományi Intézet nyílt napja a hétvégén. A Gál László Sportcsarnokban különböző akadályokon tesztelhették ügyességüket a résztvevők.

Tavasszal ismét Spartan Race erőpróbának ad otthon Szombathely

Nagy érdeklődés övezte a tavaly először megrendezett Savaria Race-t a Sportligetben. Több mint 150-en vállalkoztak rá, hogy teljesítik az 5 km hosszú pályát, ahol futás közben 25 akadályt kellett leküzdeni. Borítékolható volt tehát a folytatása: a következő versenyre idén tavasszal kerül sor.

Az önkormányzat kezdeményezésére az ELTE Sporttudományi Intézet és az egyetemi sportegyesület közös felkészülésre hívta az érdeklődőket a Gál László Sportcsarnokba.

Kívés István - szervező

A Spartan Race az egy ilyen franchise rendszerű valami, szabványos akadályokkal, nagyon drágák, óriási nagyok azokat nem tudjuk idehozni, de a rákészülést tudjuk ezzel segíteni. Ez nem verseny, tehát nem lehet itt versenyezni, nem akarunk belekényszeríteni senkit versenyzésbe. A különböző akadályokat lehet saját ritmus szerint gyakorolni, megtanulni. Ha meg tudja, akkor gyakorolni, ilyen 4-5 fős csoportokban és ilyen rotációs jelleggel megyünk körbe. Van ez a részünk és van lent a futófolyosó, azt is érdemes lesz megnézni, az az igazán látványos, ami különleges és kuriózum.

A közös bemelegítést követően a magyar válogatott oszlopos tagja, Kívés Bendegúz ismertette a pályát, és bemutatta, milyen technikával érdemes teljesíteni a feladatokat. A Spartan Race nyílt napon kipróbálhatták a résztvevők a kötélmászást, a vízszintes mászófalat, de megismerkedhettek a különböző gyűrűs és felfüggesztett eszközökből álló akadályokkal is. A szimuláláció kiváló felkészülési lehetőséget biztosított a közelgő Savaria Race-re. Az április 13-ára tervezett sportcsemege az Ébredj Szombathely rendezvénysorozat részeként valósul meg.