MNB
MNB - 2

Hírek

Tavaszi Agora programok

2019. február 05., 16:01

Gyermekprogramokat, koncerteket, előadásokat, valamint színházi darabot is kínál a szombathelyi AGORA tavasszal.  A következő hónapok programjait sajtótájékoztatón ismertették a kulturális központ munkatársai.

Tavaszi Agora programok

Az Újfalusi Gábor Kiemelkedő Zenei Tehetségért díj tavalyi győztesének, Paukovics Gergőnek a gitárszólója vezette fel az AGORA téli-tavaszi programkínálatát. Puskás Tivadar köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a kultúra életünk szerves része, meghatározza identitásunkat, és ahogy fogalmazott: lehet élni nélküle, csak nem érdemes.

Puskás Tivadar - polgármester
"66 kiemelt új program lesz. Ebben gyerekekkel foglalkozó műsorok, programok lesznek vagy 13-an, lesz 22 koncert, ezenkívül lesznek színházi előadások és rendkívül változatos a program."

Idén is folytatódnak a nagysikerű közösségi programok, úgymint a Hacuka vásár, a Hastag elnevezésű gasztronómiai foglalkozás és a Savaria Slam Poetry est, amely kedvelt a fiatalok körében.

Parais István - igazgató, AGORA
"A kora gyermekkortól egészen a nyugdíjas korosztályig szolgáltatunk kulturális tartalmakat és a legfontosabb talán a közösségépítő, kulturális tevékenység, amely most a kormányzati törekvésekkel is megegyezik."

Tavasszal folytatódik a legkissebbeknek szóló Kézműves Kuckó, és lesz Gyermekművészeti Fesztivál is.

Prieger Szabolcs - igazgatóhelyettes, AGORA
"A Városi Gyermeknap kapcsán, május 25-én egy olyan dolgot hirdetünk meg csak gyerekeknek, 14 éves korig várjuk a jelentkezéseket gyermekzenészek, gyermekdobosok, gitárosok, basszusgitárosok, énekesek, billentyűsök, akik közösen egy Margaret Island számot fognak játszani, itt a Sportház előtti téren május 25-én."

Február 16-án az MMIK-ban lép fel az Ungaresca Néptáncegyüttes, majd 18-án Koncz Zsuzsa tart koncertet. A hónap végén ismét megrendezik az Öröm a zene elnevezésű egész napos tehetségkutatót. Tavasszal láthatjuk és hallgathatjuk mások mellett a Quimbyt, a Budapest Bárt, folytatódik a szerda esti akusztik, előadást tart Pál Feri atya és színpadra állítják Puccini Bohéméletét.