Hírek

Tavaszi kézműves foglalkozások az Agorában

2019. március 12., 14:06

A kicsik csákót ragasztottak, az iskolások Kossuth kiflit sütöttek és zászlót varrtak az Agora tavaszi kézműves foglalkozásain, amelyekkel az intézmény március 15-ére hangolta a gyerekeket. A pedagógusok szerint szükség van a házon kívüli ismeretbővítésre.

Tavaszi kézműves foglalkozások az Agorában

Egymást váltották az óvodai csoportok az Agora Művelődési és Sportházban az elmúlt napokban: a közelgő nemzeti ünnepre készültek a kicsik.

Ez a társaság nyakláncot fűzött és huszárcsákót ragasztott, utóbbit rögtön fel is avatták. (05.43-) Ők pedig már zokni lovacskát készítenek, de előbb március 15-éről beszélgetnek, és megismerkednek a huszáröltözettel is. A gyerekeket a mente és a kard érdekli a legjobban.

Szabó Tímea - óvónő, Szombathelyi Donászy Magda Óvoda
“Fontos az, hogy igazából Magyarországnak milyen történelme van. És a gyerekeknek megfelelően az életkoruknak lehet különböző játékokkal, zenékkel, énekekkel. Nagyon sok magyar népdal van ezzel a témával kapcsolatban, és különböző barkácsolással.”

Előkerülnek a hozzávalók, és kezdődhet a munka, amit a legkisebbek is élveznek. Az útmutatást könnyű követni.

“ide betömöm, már itt is van egy egész maroknyi”

Geosits Judit - rendezvényszervező, Agora
“Egészen kicsi gyerekek is el tudják készíteni a zoknilovacskát. Természetesen egy csinos zokni kell hozzá, tömőanyag. Kell neki posztó fülecske, sörény és gombszem.”

Végül egy botra van szükség, és elkészül a játék, amelyet aztán az óvodások haza is vihettek.