Hírek

Tavaszi nagytakarítást végeztek a SZOVA munkatársai a Váci utcában

2021. április 01., 17:21

A teljes szakaszt seprőautókkal megtisztították, kipucolták a csapadékvíz-elvezetőket, és kézi erővel összehúzták a maradék faleveleket. A következő hetekben további utcák tisztulnak meg.

 

Tavaszi nagytakarítást végeztek a SZOVA munkatársai a Váci utcában

Lezárták a Váci utca egy részét, ma reggel 8 órától délig nem lehetett parkolni a járdaszegély mellett, hogy a seprőautók elférjenek munka közben. A lakók komolyan vették a korlátozást, szinte teljesen kiürült az utca.

A SZOVA gépei végigjárták a Váci utca mindkét oldalát, közben a munkások lombot húztak és kézzel is söpörtek. A veszélyhelyzet idején a parkolóőrök is a köztisztasági csoportot erősítik.  

Németh Szabolcs - köztisztasági csoportvezető, SZOVA Zrt.
"A covid miatt a fizető parkolók nem üzemelnek a parkolóőrök át vannak irányítva hozzánk, ők is részt vesznek a takarításban, valamint saját állományunk, amennyire a covid ezt lehetővé teszi. Nyolc fővel dolgozunk a területen, és seprőgépekkel próbáljuk megtisztítani a területet."

A Váci utca mindkét oldalán platánsor húzódik, a lehulló levelek rendszeresen eltömítik a csatornákat. Most ezeket a lefolyókat is teljeskörűen megtisztították. A járvány ideje alatt még fontosabb, hogy tiszták legyenek a közterek, a SZOVA folyamatosan dolgozik ennek érdekében, fogalmazott Horváth Soma. Az alpolgármester türelmet kért a szombathelyiektől, hiszen a koronavírus a cég dolgozóit is érinti, így egyes munkákkal lassabban haladnak. A Váci utcai nagytakarítás nem egyedüli akció, más utcákban is folytatódik.

Horváth Soma - alpolgármester
"Két hét múlva, nyilván ez a járványhelyzettől és időjárástól függ, a Károly Róbert utcában folytatódik egy ugyanilyen nagytakarítási munka, majd a Paragvári úttól a Pelikán szállóig, a Honvéd út környéke."

Nem csak az utcákban, de a város játszóterein is elkezdődött a tavaszi karbantartás.