Hírek

Tekerj a sereggel Vas megyében!

2012. október 17., 19:21

Ezzel a mottóval 80 kilométeres Szombathelyről induló, s oda is érkező  kerékpár-túrát szervez a honvédség. Az indulás szombaton reggel 9  órakor lesz a megyeszékhely Főteréről.

Tekerj a sereggel Vas megyében!

A Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége közös szervezésében 80 kilométeres kerékpár-túrára várják szombaton az érdeklődőket. A rendezvényen nem csak a fegyveres erők tagjai, hanem civilek is részt vehetnek, azaz bárki, aki kedvet érez egy komolyabb bringás kiránduláshoz. A rajt reggel 9 órakor lesz a szombathelyi Főtérről, s a célba érkezés is oda várható délután fél hat körül. A helyszínen a rendezők lehetőséget biztosítanak kerékpárok bérelésére, szervízelésére is. Az útvonalat úgy alakították ki, hogy érintse a környék nevezetességeit, legszebb helyeit. A túrán részt vesz a honvédelmi miniszter is.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
"Egy kerékpár-túrát fogok vezetni, mert én kerékpározom. Én nem atlétizálok már mint fiatalkoromban. Részt fog venni az USA budapesti nagykövete is. Mintegy 80 kilométeres túrában körbejárjuk Szombathely környékének legszebb pontjait. Úgy néz ki, hogy jó lesz az idő. Mindenkit nagy szeretettel várunk."

A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információk, többek között a jelentkezésre vonatkozó  tudnivalók a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének honlapján, azaz a www.hososz.hu-n találhatók.