Hírek

Telefonos segítséggel, saját maga vezette le kisfia születését egy édesapa

2020. február 19., 14:59

A mentésirányító telefonos segítsége mellett, az édesapa közreműködésével született meg egy kisfiú kedden délután egy Szentgotthárd melletti faluban. A szülés hirtelen indult be, a mentő már nem ért volna be a kórházba a kismamával, így a baba otthon jött világra. A szülés zökkenőmentesen lezajlott, a baba és az anyuka is jól van.

Telefonos segítséggel, saját maga vezette le kisfia születését egy édesapa

Egy aggódó apa hívta a mentőket kedden délben, mert harmadik gyermekével várandós párjánál beindult a szülés. A fájások akkor még nem voltak gyakoriak, de a mentésirányító az autó kiérkezéséig vonalban maradt.

Köcse Tamás – vezető mentőtiszt, OMSZ Vas Megyei Mentőszervezet
“Segítette az édesapát abban, hogy mit tegyen addig amíg a mentők megérkeznek, mit figyeljen meg, és a dolog úgy hozta hogy a kiérkező mentőegység egy ágyon fekvő, tulajdonképpen egy otthonszülésre felkészített édesanyát találhatott és néhány perc múlva valóban igazán a finiséhez érkezett a megszületés és a mentők keze között már egy egészséges úgyszülött került a napvilágra”

A mentőszolgálat belső rendje alapján az újszülötthöz egy másik mentőautó is kivonult. Megvizsgálták, és megállapították, hogy a baba egészséges. A szentgotthárdi esetkocsi az édesanyát és újszülött gyermekét is kórházba szállította.

Riporter: Jónás Anikó
“Ide a Markusovszky Kórházba szállították be tegnap délután  a Vas Megyei községből azt az újszülött kisbabát és édesanyját aki a mentőszolgálat munkatársai  és saját édesapja segítségével jött világra.”

Az édesanya és a kisfiú jól van, pár nap múlva már otthon örülhetnek egymásnak a testvérekkel. A vezető mentőtiszt elmondta, hogy Vas megyében évente nagyjából tíz alkalommal zajlik szülés otthon vagy mentőautóban.