Hírek

Fejlesztés létszámbővítéssel

2010. augusztus 26., 18:00
Tavaly 700 millió forintot nyertek el uniós pályázatokon telephelyfejlesztésre Vas megyei cégek. A vállalkozások vezetői szerint a fejlesztések, amiket a nehéz gazdasági helyzetben hajtottak végre, a talponmaradást segítik. Ráadásul növelik a foglakoztatást. Egyik feltétele volt ugyanis a pályázatnak, hogy a vállakozásoknak embereket kellett felvenniük.
Fejlesztés létszámbővítéssel

Félidejénél tart az egyik szombathelyi nyertes cégnél a telephelybővítés. Irodákat, szociális helyiségeket, bemutatótermet alakítanak ki, a csarnokrészben pedig új gépekkel finomlemez megmunkálást végeznek majd.

A tulajdonos elmondta, hogy a válság hatásait ők is  megérezték. A támogatással megvalósuló beruházás a talponmaradását segítette és 3-4 fővel bővítik a foglalkoztatotti létszámot.

Piri József, ügyvezető - Ferépszer Kft.
"Az első ütemben kiírt pályázat feltétel eleme a létszám megtartás és bővítés volt. Tehát, aki létszámbővítést nem vállalt fel, nem tudott nyerni."

Vas megyében több mint 700 millió forintot kapott tavaly 18 nyertes cég, köztük 11 szombathelyi vállalkozás. A támogatás középvállakozások esetében maximum 40%, mikro-és kisvállalkozások esetén maximum 50% lehetett.

Telephelyfejlesztési támogatásra idén is pályázhattak a vállakozások. A nyugat-dunántúli régióban 2,5 milliárd forint állt erre a célra rendelkezésre. A pályázat júliusban zárult.