Hírek

Téli programokat szervezett a városi diákönkormányzat

2020. január 31., 23:15

A városi diákönkormányzat téli programjára nyolc iskolából neveztek csapatok. A  résztvevők délelőtt személyiségfejlesztési előadást hallgattak meg, majd délután a Műjégpályán versenyeztek az iskolások.

Téli programokat szervezett a városi diákönkormányzat

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy téli programot szervez a városi diákönkormányzat. Az esemény idén a The Frozen Action nevet kapta, hiszen a délelőtti önismereti előadások után a Műjégpályán mérték össze tudásuk a szombathelyi diákok. A diákalpolgármester megnyitó beszéde után a résztvevők egy tiszteletkört korcsolyáztak Varga Jenő főszervező vezetésével, aki fakutyán ülve irányította a tömeget.

Varga Jenő - elnök, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“A mai nap pontosan látni, hogy önfeledt játékban nagyon jó a hangulat. Nagyon jó csapatépítés ez a feladat. Ez a jeges program pont beleillik ebbe a programsorozatba. Én mindenképp megköszönöm Szombathely Megyei Jogú Városának, hogy gondol a fiatalokra.”

A versenyre nyolc szombathelyi iskola nevezett be, általános és középiskolák vegyesen. A négyfős csapatoknak különböző feladatokban kellett helytállnia. A gyorskorcsolyás váltó mellett a síbotos tolás és a vonatozás is mosolyt csalt a fiatalok arcára.

Mercs Abigél - tanuló, ELTE Bolyai János Gimnázium
“Nagyon tetszenek, igazából tök jók így gyakorlásra, meg összehozza a csapatot.”

A kapu alatti átcsúszásnál még a profi korisok is hibáztak és estek nagyot, de komoly sérülés természetesen nem történt. A játékos versenyt profi kategóriában a gépipari tanulói, az amatőrök között pedig a Száguldó Viperák csapata nyerte.