MNB - 2
MNB

Hírek

Teljesen megújul a Móricz Zsigmond utca

2017. július 25., 13:57

A szombathelyi közgyűlés úgy határozott, hogy három év alatt 3 milliárd forintot fordít a város utcáinak felújítására. A program végrehajtása az idén két utca teljeskörű rekonstrukciójával kezdődött meg.

Teljesen megújul a Móricz Zsigmond utca

Az önkormányzat idei költségvetésében a Móricz Zsigmond és a Laky Demeter utca felújítására biztosított forrást. A Móricz Zsigmond utcában az útalap már elkészült, és folyamatban van a járda térkövezése.

Lendvai Ferenc tanácsnok
„Ez egy teljeskörű felújítás lesz. Megújul a járda, az úttest, a csapadékvízelvezetés. Sajnos ritkán van ilyen Szombathelyen, hogy teljes utcákat tudunk felújítani. Az elkövetkező időszakban több ilyen lesz. Augusztus 15-én végeznek, a kivitelező, a Szkendó Kft., és bruttó 110 millió forintból újul meg az utca. „

Ez volt a város egyik legrosszabb állapotú utcája, ezért is döntött a városi közgyűlés a rekontsrukció idei megvalósítása mellett.

Sátory Károly önkormányzati képviselő
„Annak is örülök, hogy az első ütembe sikerült beraknunk ezt a beruházást. Nagyon sokan kerestek az utcából levélben, a fogadóóráimon, és hát természetesen amikor én is kijöttem, láttam, szembesültem, hogy milyen körülmények uralkodnak itt, én is nagyon sürgettem, és kardoskodtam azért, hogy az elsők között legyen ez az utca a felújítandó utcák sorában.”

Az utca lakói is nagyon várták a munkálatok megkezdését.

Deák Zoltán
„Már vártuk, hogy történjen valami, mert nagyon sok volt a gödör, és nagyon sok kellemetlenség volt belőle. Természetesen igazán örültünk neki, és hát látjuk, hogy itt erőlködés folyik a jó minőség érdekében, és hát úgy látjuk, ez egy nagyon jó valami lesz a végén. „

A Móricz Zsigmond utcai munkálatokkal párhuzamosan zajlik a Laky Demeter utca korszerűsítése is. A két utcára összesen több mint 220 millió forintot fordít a város. A tervek szerint mindkettőnél augusztus közepére fejeződnek be a munkálatok.